Ο οδηγός ταινιών του Δημήτρη Δανίκα

Τρεις made in Spain, μία από Γαλλία, μία από ΗΠΑ και μία από το Γαλλόφωνο Καναδά

Ποια η καλύτερη; Και οι τρεις της Ισπανίας. Αλλωστε η Ισπανία πρωταθλήτρια Euro 2024. Ποια η χειρότερη; Η αμερικανική «ο αρχηγός των κατασκόπων». Όμως πριν απ όλες η ταινία που είναι must, μέσα στις δέκα καλύτερες από συστάσεως κινηματογράφου, φυσικά το «Vertigo» (Δεσμώτης του ιλίγγου) του Αλφρεντ Χίτσκοκ με Τζίμι Στιούαρτ και Κιμ Νόβακ. Ολες οι άλλες απλώς….ταινίες!

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ
«Η φύση του έρωτα» (Simple Comme Sylvain)
--Σκ Μονιά Τσοκρί, Cast Μαγκαλί Λεπίν Μπλοντό, Φρανσίς—Γουιλιάμ Ρεόμ, Πιέρ Ιβ Καρντινάλ
Γυναικάρα και καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Μοντρεάλ, παντρεμένη με τον Ξαβιέ, βλέπει τη σχέση τους να απομακρύνεται από το κρεβάτι. Ωσπου μια ημέρα, με προορισμό την αναπαλαιώση του εξοχικού τους πέφτει πάνω σ έναν ορμητικό και άκρως γοητευτικό εργολάβο με το όνομα Σιλβέν. Αυτό ήταν. Ασυγκράτητο το πάθος. Ασυγκράτητοι οι χυμοί. Αδιευκρίνιστες οι ουσίες αυτής της ερωτικής χημείας-ό, τι πρέπει για εσάς κυρίες μου!
«Ο αρχηγός των κατασκόπων» (Chief of Station)
--Σκ Τζέσι Βι Τζόνσον, Cast Ααρον Εκχαρτ, Ολγκα Κουριλένκο, Αλεξ Πέτιφερ, Νίνα Μπέργκμαν
Συνηθισμένη και ολίγον ασυνάρτητη ιστορία δράσης. Ρεπλίκα ανάλογων ταινιών με Λίαμ Νίσον. Οπου αριστούχος στην κατασκοπία, βρίσκεται παγιδευμένος από κάποιες «αόρατες» δυνάμεις. Καιρός να εκδικηθεί. Ετσι ο Άαρον Έκχαρτ παρέα με Ολγκα Κουριλένκο ορμάει και τα κάνει όλα λίμπα--Ελα!
«Ομαδική θεραπεία» (Bajo Terapia)
--Σκ Γκεράρδο Ερέρο,Cast Μαλένα Αλτέριο, Αλεχάντρα Χιμένεθ, Φέλε Μαρτίνεθ, Αντόνιο Παγούδο, Έβα Ουγκάρτε, Χουάν Κάρλος Βεγίδο
Αν και «ομιλητικό» χωρίς τελειωμό, σε κρατάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, ανατρεπτικό, λεπτό. Τρία παντρεμένα ζευγάρια καλούνται από την ψυχολόγο τους σε ομαδική συνεδρία. Η ψυχολόγος απουσιάζει. Ετσι τα άπλυτά στη φόρα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών, τη ζήλεια και το σεξ. Προσοχή, μη βγάλετε εύκολα συμπεράσματα!—το ξαναβλέπω!
«Η σιωπηλή καμαριέρα» (Calladita)
--Σκ Μιγκέλ Φάους, Cast Πόλα Γκριμάλντο, Αριάτνα Γκιλ, Λούις Μπέρμεχο
Η Άννα, οικιακή βοηθός από την Κολομβία, χωρίς χαρτιά, δουλεύει ακούραστα σε πολυτελή βίλα στην Κόστα για μία εύπορη οικογένεια. Παρασυρμένη από ψεύτικες υποσχέσεις πασχίζει να παραμείνει υπάκουη και διακριτική. Και καθώς περιμένει, το αγόρι της οικογένειας με την παρέα του, της προτείνουν, έναντι «παχυλής» αμοιβής να τους πάρει πεολειχία. Εκείνη αρνείται, τα αφεντικά την διώχνουν, όμως η «δούλα» δεν έχει πει την τελευταία της λέξη!—η εκδίκηση είναι δική της
«Συμπέθεροι από σόι» (Oh la la Cocorico)
--Σκ Ζιλιάν Ερβέ, Cast Κριστιάν Κλαβιέ, Νιντιέ Μπουρντόν, Μαριάν Ντενικούρ
Μια ακόμα παραλλαγή του «θεέ μου τι σου κάναμε». Δηλαδή για να παντρευτούν, η Άλις και ο Φρανσουά οργανώνουν συνάντηση των οικογενειών τους που προέρχονται από πολύ διαφορετικό υπόβαθρο. Για την περίσταση, η Άλις αποφασίζει να προσφέρει στους γονείς της εξετάσεις DNA. Τα αποτελέσματα θα ανατινάξουν τις βεβαιότητες όλων-μη το κάνεις!
«Δεσμώτης του ιλίγγου» (Vertigo)
—Σκ Αλφρεντ Χίτσκοκ, cast Τζίμι Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ, Μπάρμπαρα Μπελ Γκέτες
Το απόλυτο αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ, του 1958, μέσα στις πρώτες θέσεις του top 10. Μείγμα απόλυτου μελοδράματος και ανατρεπτικού θρίλερ. Οπου πρώην αστυνομικός που πάσχει από υψοφοβία, όταν η γυναίκα που παρακολουθεί αυτοκτονεί από το καμπαναριό εκκλησίας, πέφτει σε βαθιά μελαγχολία. Υστερα από μερικούς μήνες, έτσι τυχαία στο δρόμο την βλέπει μπροστά του. Είναι εκείνη το πλάσμα που κατοικεί στην καρδιά του η μπας και είναι κάποια άλλη που της μοιάζει; Και χωρίς να το σκεφτεί την πλησιάζει, την φροντίζει και την μεταμορφώνει ολόιδια η νεκρή!—μη το χάσετε!
«Η θάλασσα μέσα μου» (Mar Adentro)
--Σκ Αλεχάνδρο Αμενάμπαρ, Cast Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπελέν Ρουέδα, Λόλα Ντουένας
Επαναφορά σε φρέσκια κόπια, της θρυλικής ισπανικής ιστορίας, παραγωγής 2004. Οπου ο Ραμόν, παραπληγικός, και κλινήρης για τριάντα χρόνια, βλέπει τη θάλασσα από το παράθυρο του. Η θάλασσα που τον κατέστρεψε, η θάλασσα που την λατρεύει. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του με ευθανασία. Όμως δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο του--Ο Μπαρδέμ παίζει με το βλέμμα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
«Κλέφτης ποδηλάτων» (Ladri di Biciclette)
--Σκ Βιτόριο Ντε Σίκα, Cast Λαμπέρτο Μαγκιοράνι, Ένζο Σταϊόλα, Λιανέλα Καρέλ, Βιττόριο Αντονούτσι, Τζίνο Σαλταμερέντα
Από τις καλύτερες περιπτώσεις ατόφιου νεορεαλισμού του 1948 και ίσως η καλύτερη ταινία του Βιτόριο Ντε Σίκα. Τα γυρίσματα στο δρόμο. Το στόρι απλό και οι ηθοποιοί εντελώς ερασιτέχνες. Μετά τον πόλεμο, μέσα στην κρίση, πλήθος φτωχών σε αναζήτηση κάποιας εργασίας. Η τύχη χαμογελά σε κάποιον άνδρα που ονομάζεται Αντόνιο Ρίτσι, ο οποίος επιλέχθηκε από το δήμο της Ρώμης να εργαστεί ως αφισοκολλητής. Η δουλειά όμως απαιτεί ποδήλατο και ο Ρίτσι δεν έχει πια, το έχει δώσει ενέχυρο. Από εκεί αρχίζει η κόλαση--Μη το χάσετε! Διαμάντι!
«Σιωπηλός μάρτυς» (Rear Window)
--Σκ Αλφρεντ Χίτσκοκ, Cast Τζίμι Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι
Μέσα στα πέντε κορυφαία του Αλφρεντ Χίτσκοκ, γυρισμένο πριν εβδομήντα χρόνια αλλά πάντα φρέσκο. Οπου επαγγελματίας φωτογράφος με σπασμένο πόδι, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ένας τύπος της απέναντι πολυκατοικίας έχει τεμαχίσει την σύζυγό του—masterpiece!
«Ρασομόν» (Rashomon)
--Σκ Ακίρα Κουροσάβα, Cast Τοσίρο Μιφούνε, Μάσιμο Κίο, Τακάσι Σιμούρα
Θρυλικό αριστούργημα του 1950 από τον Ακίρα Κουροσάβα. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Οπου ένας ιερέας, ένας ξυλοκόπος και ένας χωρικός ισχυρίζονται πως ήταν μάρτυρες της δολοφονίας ενός σαμουράι αλλά και του βιασμού της γυναίκας του. Όμως οι ιστορίες τους σε πλήρη ασυμφωνία. Το υποκειμενικό συγκρούεται με το αντικειμενικό. Αλλά ποιο είναι το αντικειμενικό;--Πρωτοπορία τόσο στον στοχασμό όσο και στην αισθητική
«Ο τελευταίος ταξιτζής»
--Σκ Στέργιος Πάσχος,Cast Κώστας Κορωναίος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορας Λιάτσος
Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, Μαρία, και τον έφηβο γιο του, Τάσο. Έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει σε μια ερωτική εμμονή εκτός ορίων!—μη το χάσετε
«Στις σκιές των ξεχασμένων προγόνων» (Tini zabutykh predkiv)
—Σκ. Σεργκέι Παρατζάνοφ, cast Ιβάν Μικολάιτσουκ, Λαρίσα Κοντοσνίκοβα
Κάπου στα Καρπάθια, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Ιβάν ερωτεύεται τη Μαρίτσκα, κόρη του δολοφόνου του πατέρα του. Όμως η «βέβηλη» αγάπη τους δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μοναδικό τίμημα, τον θάνατο. Κουβαλώντας στους ώμους την τραγωδία τους, ο Ιβάν περιπλανιέται και καταλήγει σε ένα άλλο ταίρι, την Παλάγνα, την οποία παντρεύεται χωρίς όμως να ξεχάσει στιγμή την παλιά του αγάπη-καθαρό διαμάντι του 1965
«Ghost Dog ο τρόπος των Σαμουράι» (Ghost dog the way of Samurai)
--Σκ Τζιμ Τζάρμους, Cast Φόρεστ Γουίτακερ
Παλιά του 1999 και αλησμόνητη στιγμή από την ιδιαίτερη διαδρομή του Τζιμ Τζάρμους. Οπου εδώ κάνει στροφή μεταλλάσσοντας με το δικό του ύφος το film noir, εμπνεόμενος από το κλασικό και γαλλικό «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο». Ένας μοναχικός Αφροαμερικανός εκτελεστής στη Νέα Υόρκη, λειτουργεί με αυστηρή προσήλωση στον κώδικα τιμής των Σαμουράι--οπωσδήποτε
«Αγνωστοι μεταξύ μας» (All of Us Strangers)
--Σκ Αντριου Χέιγκ, Cast Αντριου Σκοτ, Κλερ Φόι, Πολ Μέσκαλ, Τζέιμι Μπελ
Φαντασία με πραγματικότητα ένα γοητευτικό και σπαρακτικό μείγμα. Οπου μια νύχτα σε ένα σχεδόν άδειο ουρανοξύστη στο σύγχρονο Λονδίνο, ο Ανταμ συναντά τυχαία έναν μυστηριώδη γείτονα. Και καθώς η σχέση τους εξελίσσεται, ο Ανταμ κατακλύζεται από μνήμες του παρελθόντος και βρίσκεται να επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσε και στο σπίτι της παιδικής του ηλικίας, όπου μοιάζει να ζουν ακόμα οι γονείς του όπως ακριβώς τη μέρα που σκοτώθηκαν, πριν από 30 χρόνια--top

ΑΞΙΖΟΥΝ
«Fly me to the Moon»
--Σκ Γκρεγκ Μπερλάντι, Cast Σκάρλετ Γιόχανσον, Τσάινινγκ Τέιτουμ, Γούντι Χάρλεσον, Αννα Γκαρσία
Κάποιος άνθρωπος του Νίξον που στο μεταξύ πονοκεφαλιάζει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ και με δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους να φωνάζουν, προτείνει στην κυρία Τζόουνς, δηλαδή στην Σκάρλετ Γιόχανσον να αναλάβει το promotion της διαστημικής αποστολής του Apollo 11. Εκείνη δέχεται και στη συνέχεια βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της: να πουλήσει ακόμα και τα ούρα των αστροναυτών!—περνάει, ευχάριστα, η ώρα!
«Πάντα υπάρχει το αύριο» (Ce Ancora Domani)
--Σκ Πάολα Κορτελέζι, Cast Πάολα Κορτελέζι, Βαλέριο Μασταντρέα, Ρομάνα, Ματζιόρα Βεργκάνο, Εμανουέλα Φανέλι
Νοσταλγικό, φεμινιστικό και μαυρόασπρο. Εκείνη η σύζυγος το υποζύγιο. Εκείνος, ο σύζυγος padre padrone. Αδίστακτος, βίαιος, αφεντικό. Ακόμα χειρότερος ο πατέρας του, δηλαδή ο κλινήρης πεθερός της «δούλας». Ωσπου οι μνήμες από παλιό φλέρτ κατακλύζουν το είναι της και ώσπου σχεδιάζει να δραπετεύσει από το προσωπικό της Γκουλάγκ στη Ρώμη του 1946, με την απελευθέρωση!--Μια ηθογραφία με πινελιές νεορεαλισμού!
«Μικρά πρόστυχα γράμματα» (Wicked little Letters)
--Σκ Θία Σάροκ, Cast Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλει. Τίμοθι Σπολ
Σε μικρή παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, αρκετές γυναίκες της περιοχής λαμβάνουν επιστολές με άφθονα «γαλλικά» που για να τα συλλάβει κανείς πρέπει να είναι και ταλαντούχος και καταπιεσμένος. Ποιος ο συγγραφέας; Μα φυσικά εκείνη η χειραφετημένη Ρόουζ, ανύπαντρη μητέρα και Ιρλανδέζα. Ελα όμως που μια επίσης καταπιεσμένη αρχιφύλακας, Ινδικής καταγωγής, έχει βάλει σκοπό να αποκαλύψει την αληθινή ταυτότητα του νοσηρού συγγραφέα!-- άκρως διασκεδαστικό για να περνάει η ώρα.
«The Straight Story»
--Σκ Ντέιβιντ Λιντς, Cast Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Σίσι Σπέισεκ, Χάρι Ντιν Στάντον
Του 1999 μια τρυφερή ιστορία δρόμου, από τον Ντέιβιντ Λιντς. Όταν ο ηλικιωμένος Άλβιν μαθαίνει ότι ο αδελφός του, Λάιλ, είναι κατάκοιτος με εγκεφαλικό επεισόδιο, αποφασίζει να ξανασμίξει μαζί του, παρά τις τόσες διαφορές που τους έχουν χωρίσει. Ετσι χωρίς δίπλωμα οδήγησης, ξεκινάει ένα ταξίδι 240 μιλίων από την Αϊόβα ως το Ουισκόνσιν με το μικρό χορτοκοπτικό τρακτέρ του-με καρδιά!
«Νυχτερινός εκφωνητής»
--Σκ Ρένος Χαραλαμπίδης, Cast Ρένος Χαραλαμπίδης, Ελευθερία Στάμου, Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής την βραδιά που γίνεται 50 ξετυλίγει στον αέρα τη ζωή του. Η αναζήτηση ενός παλιού έρωτα από την εποχή που υπηρετούσε ως εύζωνας, μέσα από τα ερωτικά μηνύματα που διέσωσε ένας παλιός τηλεφωνητής. Ετσι θα προσπαθήσει να την εντοπίσει και να την πείσει από το μικρόφωνο να του τηλεφωνήσει—νάρκισσος ο Ρένος αλλά και τρυφερός
«Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο» (Vampire Humaniste Cherche Suicidaire Consentant)
--Σκ Αριάν Λουί-Σεζ, Cast Σαρά Μονπετί, Φελίξ-Αντουάν Μπενάρ, Στιβ Λαπλάντ, Σοφί Καντιέ, Νοεμί Ο'Φάρελ
Ισως η πιο ιδιαίτερη και ανάποδη ιστορία με βρικόλακες. Φανταστείτε το νεαρό τέκνο μιας τέτοιας οικογένειας βρικολάκων, είναι υπερβολικά ευαίσθητη για να σκοτώσει! Όταν οι εξοργισμένοι γονείς της διέκοψαν την παροχή αίματος δίνοντάς της τελεσίγραφο, η ζωή της Σάσα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ευτυχώς, γνωρίζει τον Πολ, έναν μοναχικό έφηβο με τάσεις αυτοκτονίας που είναι πρόθυμος να δώσει τη ζωή του για να σώσει τη δική της--Απίστευτο!
«Φρίμοντ» (Fremont)
--Σκ Μπαμπάκ Τζαλαλί, Cast Αναίτα Ζάλι Γουάντα, Τζέρεμι Αλλεν Γουάιτ
Σε απρόμαυρο φόντο. Οπου νεαρή προσφυγοπούλα από Αφγανιστάν σε κινέζικο εργοστάσιο που φτιάχνει τυχερά μπισκότα (fortune cookies) στο Σαν Φρανσίσκο. Έχοντας δουλέψει διερμηνέας για τον αμερικάνικο στρατό θεωρείται από τους συμπατριώτες της ένοχη εσχάτης προδοσίας. Σε μια στιγμή ξαφνικής έμπνευσης, αποφασίζει να στείλει εκεί έξω ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσα σε ένα μπισκότο. Υποδόριο χιούμορ, υποδειγματικός έλεγχος εκφραστικών μέσων!
«Ιστορίες καλοσύνης» (Kinds of Kindnesses)
--Σκ Γιώργος Λάνθιμος, Cast Εμμα Στόουν, Τσέσε Πλέμονς, Ουίλιαμ Νταφό, Μάργκαρετ Κουάλι
Ιστορίες ασυναρτησίας, χάους, φρίκης με τρία περιστατικά όπου το καθένα αναφέρεται και αποτυπώνει την εποχή μας—το πιο ολοκληρωμένο σύμπαν του Λάνθιμου
«Η τελευταία συνεδρία του Φρόιντ» (Freud’s Last Session)
--Σκ Ματ Μπράουν, Cast: Αντονι Χόπκινς, Μάθιου Γκουντ
Λονδίνο, 3 Σεπτεμβρίου 1939. Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του πολέμου. Τις τελευταίες μέρες του, ο Φρόιντ δέχεται επίσκεψη από τον καθηγητής της Οξφόρδης Τζακ . Λιούις. Εκείνη την ημέρα κοντράρονται σχετικά με την πίστη στο μέλλον της ανθρωπότητας και την ύπαρξη του Θεού. Και ποιο το νόημα της ύπαρξης;--ρεσιτάλ Αντονι Χόπκινς
«Η ελεγεία της Μόσχας» (The Elegy of Moscow)
--Σκ Αλεξάντερ Σοκούροφ,Cast Αντρέι Ταρκόφσκι, Τονίνο Γκουέρα
Καθώς δεν μπορούσε να πάρει έγκριση για τη δημιουργία ταινιών στην πατρίδα του, ο Ταρκόφσκι έφυγε από τη Ρωσία το 1982, αρχικά για να κάνει μια ταινία στην Ιταλία, τη «Νοσταλγία», αλλά η εξορία τελικά έγινε μόνιμη και ο σκηνοθέτης συνέχισε με τη δημιουργία της «Θυσίας» στο Γκότλαντ της Σουηδίας και πέθανε λίγο μετά την ολοκλήρωσή της, το 1987—Η αγιογραφία του Ταρκόφσκι

ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΤΣΙ
«Twisters»
-Σκ Λι Αιζακ Τσανγκ, Cast Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουν, Γκλεν Πάουελ, Αντονι Ράμος
Περιπέτεια καταστροφής. Μια πρώην κυνηγός καταιγίδων, που δεν μπορεί να ξεπεράσει παλιότερη τραγωδία από ανεμοστρόβιλο, παρασύρεται ξανά σε ανοιχτές πεδιάδες από τον φίλο της με στόχο να δοκιμάσουν ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού. Και το πανηγύρι με τους σαρωτικούς ανεμοστρόβιλους αρχίζει!—Ποπ κορν
«Longlegs»
--Σκ Οζ Πέρκινς, Cast Μάικα Μονρό, Νίκολας Κέιτζ, Αλίσια Γουίτ, Μπλερ Αντεργουντ
Θρίλερ μυστηρίου δύο όψεων. Το πρώτο μέρος καθηλωτικό, το δεύτερο εντελώς μεταφυσικό, στα όρια του τρόμου. Με ηρωίδα νεαρή πράκτορα του FBI, Λι Χάρκερ με τηλεπαθητικά χαρίσματα. Μπας και κάποιος από το οικογενειακό της περιβάλλον είναι άνθρωπος του δολοφόνου; Η μεταμόρφωση του Νίκολας Κέιτζ θυμίζει παραλλαγή Joker!—έτσι κι έτσι
«Maxxxine»
Σκ Τι Γουέστ, Cast Μία Γκοθ, Ελίζαμπεθ Ντέμπικι, Μισέλ Μόναχαν, Μόουζες Σάμνι, Κέβιν Μπέικον
--Σκοτεινό θρίλερ στο περιθώριο του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’80 όπου μια σταρ ταινιών πορνό, έχει επιτέλους τη μεγάλη της ευκαιρία για να εκπληρώσει το όνειρο της. Αλλά καθώς ένας μυστηριώδης δολοφόνος καταδιώκει τις ανερχόμενες στάρλετ της βιομηχανίας του θεάματος, μία αιματηρή διαδρομή απειλεί να αποκαλύψει το μοχθηρό παρελθόν της--Τα όνειρα πληρώνονται με αίμα!
«Hit Man»
--Σκ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Cast Γκλεν Πάουελ, Αντρια Αριόνα, Οστιν Αμέλιο
Μυστικός μπάτσος παριστάνει τον επαγγελματία δολοφόνο με στόχο να αποκαλύψει σκοτεινή οργάνωση hitmen. Όταν όμως ερωτεύεται μια απελπισμένη γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της, φλερτάρει με την ιδέα να γίνει ο ίδιος εγκληματίας--φλύαρο
«Αδάμ» (Adam)
--Σκ Μαριάμ Τουζανί, Cast Λούμπνα Αζαμπάλ, Νισρίν Εραντί
Παλιά ιστορία του 2019 από την Μαριάν Τουζανί που έχει υπογράψει το σπουδαίο «Μπλε καφτάνι». Εδώ λοιπόν, αργά και σταθερά συντελείται αλληλεγγύη δύο γυναικών. Μια έγκυος νέα, άστεγη και περιφερόμενη στα σοκάκια της Καζαμπλάνκα βρίσκει τελικά στέγη και τροφή στον μικρό φούρνο μιας χήρας με μικρό παιδί--Αν και το στόρι προβλέψιμο και αργόσυρτο, οι ερμηνείες των δύο γυναικών και τα αισθήματα που εκπέμπουν κάμπτουν τις ενστάσεις των θεατών!
«Η κυρία του προέδρου» (Bernadette)
--Σκ Λεά Ντομενάκ, Cast Κατρίν Ντενέβ, Ντενί Πονταλιντές, Μισέλ ΒΙγιερμός
Κρίμα την ωραία της ημέρας. Η Κατρίν Ντενέβ ως παραμελημένη και υποταγμένη σύζυγος του Ζακ Σιράκ. Όμως στη συνέχεια τα πάνω της παίρνει και ταυτόχρονα τις προβλέψεις της αναγκάζει τον φαλλοκράτη Σιράκ να παραδεχτεί τις ικανότητές της. Ασε που εκτός των άλλων, εκείνος τσιλιμπουρδίζει με Ιταλίδα στάρ!—Χμ!
«Γκάρφιλντ, γάτος με πέταλα» (The Garfield Movie)
--Σκ Μαρκ Ντίνταλ, Cast (φωνές): Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Μήλιος, Κώστας Τερζάκης, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Στεφανία Φιλιάδη
Η δεύτερη ανάσα διασκέδασης, ιδιαιτέρως για μικρά παιδιά. O παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος Γκάρφιλντ που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια, μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Βικ – παρέα με τον κολλητό του Όντι, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Βικ σε μια ριψοκίνδυνη ληστεία—χα χα χα
«Kung Fu Panda 4»
--Σκ Μάικλ Μίτσελ, Cast (φωνές): Χρήστος Θάνος, Κατερίνα Τσάβαλου, Μαριάνθη Σοντάκη, Σπύρος Μπιμπίλας
Το πασίγνωστο Animation με ήρωα τον Πο, τον γνωστό Δράκο Πολεμιστή να καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρ. Από τις πολεμικές τέχνες στο Ζεν!-κατώτερο από τα προηγούμενα
«Ο Πάντα-Πινγκ στην Αφρική» (Panda Bear in Africa)
--Σκ Κάρστεν Κίλεριχ, Ρίτσαρντ Κλάους, Cast Animation
Μετριασήμαντο Animation για νήπια. Ο Πανγκ, ένα αστείο και περιπετειώδες νεαρό αρκουδάκι κατηγορίας πάντα, θα ταξιδέψει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τη δράκαινα φίλη του που έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν τρελό μπαμπουίνο και τον κροκόδειλο συνεργό του--Να πω την αμαρτία μου; Βαρέθηκα!

ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
«Ανεξιχνίαστοι φόνοι» (Boneyard)
--Σκ Ασίφ Αγκμπάρ, Cast Μελ Γκίμπσον, Μπράιαν Βαν Χολτ, Κέρτις «50 cent» Τζάκσον
Μπερδεμένο και χαοτικό. Σα να βλέπεις σκηνές από δύο διαφορετικές ταινίες. Η πρώτη σχετικά με την ανακάλυψη «νεκροταφείου» έντεκα δολοφονημένων κοριτσιών. Η δεύτερη ταινία εξαντλείται και αποπροσανατολίζει τον θεατή με υποθέσεις διεφθαρμένων αστυνομικών-- Το βαρέθηκα!
«Ένα ήσυχο μέρος μέρα πρώτη» (A Quiet Place Day one)
--Σκ Μάικλ Σαρνόσκι, Cast Τζόζεφ Κουίν, Αλεξ Γουλφ, Ντζιμόν Χουνσού
Μα καλά ολόκληρο Χόλιγουντ με τόση χαμηλή, να μη πω, ανύπαρκτη φαντασία; Πρόκειται για το τρίτο μέρος της ίδιας ιστορίας όπου όλοι για να επιβιώσουν πρέπει να μην βγάλουν ούτε κιχ. Μη μιλάς. Η ιστορία ακολουθεί την Σαμ, μία γυναίκα που μένει στην Νέα Υόρκη και γίνεται μάρτυρας της πρώτης επίθεσης των εξωγήινων πλασμάτων με την super sonic ακοή ως θανάσιμο όπλο τους—Μακριά το χεις δει!
«Ο εξορκισμός» (The Exorcism)
--Σκ Τζόσουα Τζον Μίλερ, Cast Ράσελ Κρόου, Σαμ Γουόρθινγκτον, Κλόε Μπέιλι
Αστα να πάνε. Μεσήλικας ηθοποιός με καταχρήσεις στο παρελθόν έχει χάσει την σχέση με την κόρη του κι έχει βάλει τη δουλειά του σε κίνδυνο. Οσο γυρίζει την νέα του ταινία, ένα υπερφυσικό θρίλερ τρόμου όπου ερμηνεύει τον ιερέα, αρχίζει να επιδεικνύει μία σκοτεινή, παρανοϊκή συμπεριφορά. Η κόρη του τρομοκρατείται και αναρωτιέται μπας και ο μπαμπάκας μου έχει επιστρέψει στους δαίμονές του ή τον έχει καταλάβει ο πραγματικός έξω απ εδώ;--Ούτε που με νοιάζει!
«Το καλοκαίρι της Κάρμεν»
--Σκ Ζαχαρίας Μαυροειδής, Cast Γιώργος Τσιαντούλας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου
Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ασε μην ανοίξω το στόμα μου. Εδώ λοιπόν τέσσερα παλικάρια εντελώς γκέι (και καθόλου με νοιάζει) περιφέρονται επιδεικνύοντας τα μόριά τους και ταυτόχρονα επιδίδονται σε μια ατελείωτη φλυαρία, διακοπτόμενη με σκηνές διείσδυσης και πρωκτολαγνείας. Ούτε αυτό με νοιάζει. Τότε;---Τότε μια σκέτη βαρεμάρα
«Bad boys ride or die»
--Σκ Αμπίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ, Cast Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Πάολα Νούνιες, Βανέσα Χάντζενς
Τυπικό δείγμα επαναλαμβανόμενης συνταγής με το μείγμα από τη μια δράση αστυνομική και από την άλλη κωμωδία αμερικανική. Όταν ο αρχηγός αστυνομίας κατηγορείται για συνεργασία με καρτέλ ναρκωτικών για πολλά χρόνια, τα «Κακά Παιδιά» ορκίζονται να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος του—τους βαρέθηκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr