Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του θρύλου της μόδας Μπίλι Μπο

Ο άνθρωπος που έγινε σύμβολο για πολλούς ιδιαίτερους λόγους στη ζωή αλλά και στο θάνατό του αναμένεται να «ξαναζωντανέψει» σε μια ταινία που σκηνοθετεί η Νικόλ Αλεξανδροπούλου

Τη στιγμή που η Ελλάδα της δεκαετίας του '80 ξεκινούσε τα πρώτα της βήματα εξόδου από τον συντηρητισμό των προηγούμενων δεκαετιών, ο θρύλος της μόδας, που ακούει στο όνομα Μπίλι Μπο, έφτασε να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη εποχή, να γίνει το πρώτο pop ίνδαλμα της Ελλάδας της Μεταπολίτευσης, το πρώτο gay icon της χώρας και ταυτόχρονα, μέσα από την αναγνωρισιμότητα και την επιτυχία των εξωφύλλων των περιοδικών, κατάφερε να φέρει θλίψη σε πολλούς, όταν έγινε το πρώτο επώνυμο θύμα του AIDS στην Ελλάδα. 

Τώρα, η ζωή του, κατά κόσμον Βασίλη Κουρκουμέλη, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, από την εταιρεία παραγωγής Λιμπελλούλα σε σκηνοθεσία της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία θα ξετυλίξει το κουβάρι της ζωής ενός παιδιού από τα Καμίνια του Πειραιά, το οποίο, με τη δουλειά του, κατάφερε να ξεκλειδώσει τις πόρτες της μόδας και να φτάσει μέχρι και τη Νέα Υόρκη, κερδίζοντας μια θέση δίπλα στον Άντι Ουόρχολ.



Από τον Τσέλιο στις στολές της Ολυμπιακής

Καθοριστικής σημασίας για την επαγγελματική του εξέλιξη, ήταν η γνωριμία του, από την παιδική τους ηλικία στον Πειραιά όπου μεγάλωσαν και οι δυο, με τον επίσης διάσημο και καταξιωμένο σχεδιαστή μόδας Μάκη Τσέλιο.

Οι δύο τους αποφάσισαν να συνεργαστούν και αρχικά εξέτασαν το ενδεχόμενο δημιουργίας επιχείρησης εισαγωγής αρωμάτων από τη Γαλλία, ιδέα που σύντομα εγκαταλείφθηκε, για να καταλήξουν στο σχέδιο μόδας και την υψηλή ραπτική, με τον Βασίλη να σπουδάζει ταυτόχρονα στη σχολή «Βακαλό» και αργότερα στην σχολή «Βελουδάκη». Έτσι το 1974 δημιούργησαν την πρώτη τους μπουτίκ στην οδό Σόλωνος, στο Κολωνάκι.



Σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των κοσμικών κύκλων της Αθήνας, καθώς και μεγάλο πλήθος θαυμαστών καθώς και την υποστήριξη των δημοσιογράφων. Ακολούθησαν και άλλα καταστήματα στην Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η δημιουργία καταστήματος στη Νέα Υόρκη. Το 1981 είναι η χρονιά που επιλέγεται για τις στολές των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής Αεροπορίας τις οποίες σχεδίασε και που θα φορεθούν για τα επόμενα έξι χρόνια.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουνίου του 1987 σε ηλικία 33 ετών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr