Home Cinema: Ο Δημήτρης Δανίκας προτείνει...

Να δείτε τη μίνι σειρά «Night Manager» και τις ταινίες «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» και «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»

Λόγω Covid-19 και Home Alone. Ως εκ τούτου άκρως ευεργετικό το Home Cinema. Εκ πεποιθήσεως προτιμώ ταινίες από σειρές. Και τις προτιμώ επειδή το περιεχόμενό τους είναι συμπυκνωμένο. Αντιθέτως η αφήγηση των σειρών, εκ των πραγμάτων, είναι ξεχειλωμένη και επαναλαμβανόμενη. Θα προτιμούσα τις μίνι σειρές. Μία εξ αυτών είναι το «Night Manager» με έξι επεισόδια. Βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ.



Δύο ταινίες ιδιαίτερες

Δύο τίτλοι λοιπόν. Που μπορείτε να τις δείτε από το Netflix. Τσεκαρισμένο αυτό. Μάλιστα τις ξανά είδα και διαπίστωσα πως δεν έχουν κουραστεί με την πάροδο του χρόνου.

«Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind» παραγωγής 2004. Μελαγχολική παράξενη κομεντί. Η σκηνοθεσία είναι του Μισέλ Γκοντρί. Ενός ιδιαίτερου Γάλλου σκηνοθέτη που του αρέσει να περιγράφει σουρεαλιστικές καταστάσεις, με χαρακτήρες αυθεντικά περίεργους και διαφορετικούς. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Αμερικανό Τσάρλι Κάουφμαν, που ακολουθεί την ίδια γραμμή μ εκείνη του Γκοντρί. Ο Κάουφμαν έχει σκηνοθετήσει δύο εργάρες, κι αυτές ανάποδες και ανατρεπτικές, όπως «Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» και το ακόμα καλύτερό του, αλλά για τον απλό θεατή εντελώς ακατανόητο «Η συνεκδοχή της Νέας Υόρκης» με Σέιμουρ Φίλιπ Χόφμαν.

Η «λιακάδα» μία από τις ελάχιστες τόσο καλές στιγμές του Τζιμ Κάρεϊ αλλά και της Κέιτ Γουίνσλετ. Το στόρι αρχίζει όταν μια νέα γυναίκα την πέφτει στον Κάρεϊ, συνάπτουν σχέση αλλά μετά από ένα διάστημα εκείνη δεν θυμάται ούτε το όνομά του.


«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» (Gone Girl) παραγωγής 2014 με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Φίντσερ. Πασίγνωστος από τρεις ταινίες του: «Seven», ό, τι καλύτερο και πιο ανατριχιαστικό για Serial Killers. Ακόμα «Το παιχνίδι» με Μάικλ Ντάγκλας και Σον Πεν. Και «Zodiac» με Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ και Τζέικ Γκίλνενχααλ. Στο «Gone Girl» πρωταγωνιστούν Μπεν Αφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ και η σέξι βόμβα Εμιλι Ρατακόφσκι.





Φυσικά πρόκειται για θρίλερ. Αυτό το αγαπημένο πεδίο δράσης του Φίντσερ. Οπου μια μέρα, έτσι ξαφνικά, η σύζυγος εξαφανίζεται, ο τόπος αναστατώνεται, τα Media τρελαίνονται και ο σύζυγος στο στόχαστρο με την κατηγορία του συζυγοκτόνου. Ασε που στο μεταξύ αποκαλύπτεται, δημοσίως, πως εκείνος απατούσε κρυφίως την γυναίκα του, με μια φοιτήτριά του, ηλικίας μόλις 18 ετών.

Οποιος ξύσει την επιφάνεια θα πέσει πάνω σε όλα: κοινωνία, Media και φυσικά ο ιερός θεσμός του γάμου. Α και κάτι ακόμα. Η διάρκεια κοντά στις δυόμισι ώρες. Αλλά σε καθηλώνει!



Ειδήσεις σήμερα:

Σχεδόν 119.000 νεκροί από τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τα τρία επικρατέστερα εμβόλια στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Τέλη Απριλίου ξεκινούν στην Ιταλία τεστ εμβολίου για τον κορωνοϊό σε 550 υγιείς εθελοντές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr