Η Warner Music αγόρασε τα δικαιώματα του έργου του David Bowie

Η Warner Music αγόρασε τα δικαιώματα του έργου του David Bowie

Το ποσό που θα δώσει η εταιρεία αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια δολάρια - Η Warner είναι πλέον ιδιοκτήτρια ολόκληρης της συλλογής του σπουδαίου καλλιτέχνη, ως δημιουργού και τραγουδιστή

Η Warner Music αγόρασε τα δικαιώματα του έργου του David Bowie
Τα δικαιώματα δημοσίευσης του τεράστιου και απαράμιλλου καταλόγου τραγουδιών του David Bowie πουλήθηκαν από την περιουσία του στη Warner Chappell Music (WCM), τον εκδοτικό βραχίονα του Warner Music Group, σε μια συμφωνία αξίας τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία σημαίνει ότι η Warner κατέχει πλέον τα δικαιώματα για τη σύνθεση τραγουδιών του ίδιου του Bowie, καθώς και για όλες σχεδόν τις ηχογραφήσεις του. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η εταιρεία ολοκλήρωσε μια συμφωνία για την απόκτηση των ηχογραφήσεων του Bowie από το 2000 μέχρι τον θάνατό του το 2016, προσθέτοντας στις ηχογραφήσεις που είχε ήδη από το 1968 έως το 1999.

Από το πρώτο άλμπουμ «David Bowie» του 1967 στο μεταθανάτιο «Toy», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021, «αυτή η ιστορική συμφωνία περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του Bowie», ήτοι 26 άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν από τον καλλιτέχνη και εκατοντάδες τραγούδια, μεταξύ άλλων τα θρυλικά «Space Oddity», «Ziggy Stardust», «Heroes» ή «Let's Dance», ανακοίνωσε με ενθουσιασμό η Warner Chappell Music σε ένα δελτίο τύπου.



Η θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Warner Music, ενός από τους κολοσσούς της μουσικής βιομηχανίας μαζί με τη Sony και την Universal, δεν διευκρινίζει το ποσό αγοράς. Αυτό θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Variety.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν οι κληρονόμοι του Bowie, ο οποίος έφυγε απο τη ζωή στις 10 Φεβρουαρίου του 2016 σε ηλικία 69 ετών νικημένος απο τον καρκίνο, σημαίνει ότι η Warner είναι πλέον ιδιοκτήτρια ολόκληρης της συλλογής του σπουδαίου καλλιτέχνη, ως δημιουργού και τραγουδιστή κι ενώ ο όμιλος διαχειριζόταν ήδη τον κατάλογό των ηχογραφημένων κομματιών του.

Η συναλλαγή αυτή είναι το τελευταίο επεισόδιο μας μακράς σειράς εξαγορών έργων καλλιτεχνών που έχουν πεθάνει ή που ζουν ακόμη, όμως θεωρούνται διαχρονικοί, τα οποία έχουν αναδειχθεί σε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία κυρίως μετά την επανάσταση του streaming.

Τελευταίος σε σειρά, ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε το έργο του στη Sony, στα μέσα Δεκεμβρίου, έναντι ενός ποσού που υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από αυτόν, η Τίνα Τέρνερ, ο Νιλ Γιανγκ και ο Μπομπ Ντίλαν είχαν συνάψει ανάλογες συμφωνίες.

Κλείσιμο
Αυτές οι συμφωνίες επιτρέπουν στις εκδοτικές εταιρείες να συγκεντρώνουν εισόδημα από δικαιώματα, καθώς και όταν η μουσική αδειοδοτείται για χρήση σε ταινίες, τηλεόραση και διαφημίσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας: Θα έχουμε ένα καλύτερο Πάσχα και καλοκαίρι

Θα καθαρίσει το όνομα του πρίγκιπα Άντριου από όσα του προσάπτει η πρώην «σκλάβα του σεξ» του Έπσταϊν;

Πότε θα κάνουν φέτος «πρεμιέρα» οι φορολογικές δηλώσεις, ποιες προθεσμίες παρατάθηκαν και τι πρέπει να πληρωθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης