Ο Δήμος Αγρινίου τιμά τον Πυθαγόρα με δύο μεγάλες συναυλίες

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών

Με δύο συναυλίες στην πλατεία Δημοκρατίας και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, ο Δήμος Αγρινίου τιμά τον σπουδαίο Αγρινιώτη στιχουργό, σεναριογράφο και θεατρικό συγγραφέα Πυθαγόρα Παπασταματίου.

Ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών του 20ου αιώνα υπέγραφε ήδη από το Γυμνάσιο με το μικρό του όνομα. Έμελλε να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων με τραγούδια όπως: «Αγριολούλουδο», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Πίσω από τις καλαμιές», «Όταν μια γυναίκα πίνει», «Θα σε θυμάμαι», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Άσπρα θα φορέσω», «Ο Σταμούλης ο λοχίας», «Κυρά Γιώργαινα», «Επιπόλαιος», «Δεν υπάρχει ευτυχία», «Είναι μικρός ο κόσμος Μάρω», «Αποκλείεται», «Έρωτα μου ανεπανάληπτε» κ.α.



Έγραψε δεκάδες τραγούδια, που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Κατσαρό, Βασίλη Βασιλειάδη, Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, η Λίνα Νικολακοπούλου θα φωτίσει την προσωπικότητα του Πυθαγόρα πλαισιώνοντας σπουδαίους καλλιτέχνες.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος μαζί με τους ερμηνευτές Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου και Ελεάνα Παπαϊωάννου και τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας θα τραγουδήσουν τις μεγάλες επιτυχίες του στιχουργού, ενώ την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσουν ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης με τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας παρέα με τη Γλυκερία και τον Κώστα Καραφώτη.

Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Γιώργος Παγιάτης, ενώ οι συναυλίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr