Ιφιγένεια εν Αυλίδι από την 5η Εποχή Τέχνης

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 25 Ιουνίου στo Φεστιβάλ Βύρωνα....

Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.  

Ένα  κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής.

Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα και την σκηνοθετική ματιά του Θέμη Μουμουλίδη. 

Πρωταγωνιστούν : Καρυοφυλλιά Καραμπέτη [Κλυταιμνήστρα], Στέλιος Μάϊνας [Αγαμέμνων] Ιωάννα Παππά [Ιφιγένεια], Mηνάς Χατζησάββας [πρεσβύτης], Γιάννης Στάνκογλου [Αχιλλέας], Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου [άγγελος], Αγγελος Μπούρας [Μενέλαος], Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λένα Παπαληγούρα, Αρετή Πασχάλη.

Σε ρόλο κορυφαίας η Ρίτα Αντωνοπούλου. Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 25 Ιουνίου στo Φεστιβάλ Βύρωνα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr