Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και Aegean έδωσαν ώθηση

Άνοδος 1,41% στις 634.96 μονάδες το κλείσιμο

Oι τραπεζικές μετοχές, η Coca-Cola και η Αegean έδωσαν ώθηση στην αγορά, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί ο οδηγός επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 634,96 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,41%.

Μάλιστα, στο τελευταίο μισάωρο η ελληνική αγορά ενισχύθηκε και από την αμερικανική αγορά η οποία συνεχίζει το ράλι από τα χαμηλά Μαρτίου, μια άνοδο που φθάνει πλέον το 33%.

Καλή εικόνα ήταν και στα ελληνικά ομόλογα με την απόδοση να πέφτει στο 2,15%.

Η ελληνική αγορά, όπως και οι ευρωπαϊκές προεξοφλούν το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο είναι δύσκολο και θα πάρει μήνες για να επανέλθει σε φυσιολογικές συνθήκες. Η πτώση, όμως, των ελληνικών τραπεζικών μετοχών σε χαμηλά επίπεδα τις έχει καταστήσει φθηνές παρά τον συνδυασμό της επερχόμενης ύφεσης με τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια. Αυτό το παραδέχονται και οι ξένοι οίκοι, οι οποίοι, όμως, λησμονούν ότι οι κανόνες έχουν αλλάξει και κάποια από τα κεφάλαια τους μπορούν να δοθούν σε επιχειρήσεις και οι τράπεζες να ξεκινήσουν να κάνουν την κανονική τους δουλειά, δηλαδή την χρηματοδότηση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Και τα δάνεια μπορούν να φέρουν έσοδα σε ορισμένους κλάδους.

Η ύφεση στο χειρότερο σενάριο μπορεί να ξεπεράσει και το 10% - ωστόσο όλα θα κριθούν από το πως θα εξελιχθεί ο ιός τις επόμενες εβδομάδες – καθώς υπάρχουν ευαίσθητα θέματα, όπως την προσέλευση των παιδιών στα σχολεία.

Με ράλι 5,37% η μετοχή της Eurobank στα 0,3751 ευρώ και 12,4 εκατ. μετοχές. Κέρδη 6,66% για την Εθνική στα 1,29 ευρώ με 5,02 εκατ. μετοχές. Ράλι 5,25% για την Alpha bank στα 0,682 ευρώ. Κέρδη 1,46% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,253 ευρώ. Κέρδη 3,57% για την Coca- Cola στα 23,82 ευρώ. Ράλι 6,67% για την Aegean στα 5,60 ευρώ. Κέρδη 3,27% για την Motor Oil στα 13,90 ευρώ. Κέρδη 1,20% για τον ΟΤΕ στα 11,84 ευρώ. Κέρδη 1,01% για τον ΟΠΑΠ στα 8,04 ευρώ. Κέρδη 2,81% για την Βιοχάλκο στα 2,38 ευρώ. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν καθώς ανήλθαν στα 56 εκατ. ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με Θεσσαλονικιά που παραμένει θετική στον κορωνοϊό πάνω από δύο μήνες

Εμφύλιος μεταξύ Αθηναίων και Θεσσαλονικιών οδηγών ταξί για τα... διαχωριστικά!

Κορωνοϊός - Αμερική: Δραματικά τα αποτελέσματα έρευνας για την εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr