Χρηματιστήριο Αθηνών: Τrading στα χαμηλά - Οριακά τα κέρδη στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τrading στα χαμηλά - Οριακά τα κέρδη στο κλείσιμο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 596,65 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,4 εκατ. ευρώ 

xrimatistirio_athinwn
Aντέδρασε η Αθήνα με χαμηλούς τζίρους, αλλά στο τέλος έχασε τα κέρδη από τις γρήγορες ρευστοποιήσεις των traders.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 596,65 μονάδες χάνοντας 0,05%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,4 εκατ. ευρώ. Σε άλλη μια συνεδρίαση έγινε φανερό ότι, με λίγα κεφάλαια η αγορά μπορεί να κινηθεί οπουδήποτε, καθώς παραμένει ρηχή.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς αύριο θα γίνουν γνωστές οι μετοχές που θα εξέλθουν απο τον Δείκτη Μsci big Cap. Έτσι, πολλοί αναμένουν μια νευρικότητα εάν φυσικά δεν υπάρχουν ικανοί αγοραστές για να εξισορροπηθούν οι εκροές.

Υποψήφιες μετοχές, σύμφωνα με την Γαλλική επενδυτική Τράπεζα Societe Generale είναι οι τράπεζες Eurobank, Alpha bank και Eθνική, ενω απο τις υπόλοιπες εταιρείες είναι οι OΠΑΠ, Τιτάνας, Jumbo, Μοτορ Οϊλ. Yποψήφιος για είσοδο στον Δείκτη Msci είναι η μετοχή της Μυτιληναίος. Το βασικό κριτήριο για την είσοδο στον Δείκτη είναι η κεφαλαιοποίηση των εταιρειών να παραμένει πάνω απο 1 δισ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα που αξιολογεί ο οίκος Msci.

Κλείσιμο
Αρχικά, η ελληνική αγορά οδηγήθηκε με χαμηλούς τζίρους σε χαμηλά επίπεδα και εκεί με οδηγούς τις τράπεζες και 3-4 μετοχές έφθασε να κερδίζει άνω του 1%.

Η μετοχή της Eurobank κέρδισε 0,72% στα 0,3339 ευρώ με 6,4 εκατ. μετοχές. Με οριακή άνοδο η Εθνική στα 1,14 ευρώ και 2,3 εκατ. μετοχές. Με πτώση 1,37% η Alpha bank στα 0,5918 ευρώ και 3,8 εκατ. μετοχές. Οριακή πτώση στην Πειραιώς στα 1,117 ευρώ και 874 χιλ. μετοχές. Με ράλι 6,18% η Ελλάκτωρ στα 0,859 ευρώ, μετά την πώληση ποσοστού μετοχών στην Ελληνικός Χρυσός. Κέρδη 3,66% για την Σαράντης στα 8,50 ευρώ. Με άνοδο 1,52% η Βιχοάλκο στα 2,335 ερυώ. Κέρδη 0,89% ο ΟΤΕ στα 11,28 ευρώ. Αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ στα 7,85 ευρώ. Πτώση 0,71% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,512 ευρώ. Με κέρδη 1,73% η Autohellas στα 4,12 ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέα παράταση, λόγω αυξημένης ζήτησης - Διαβάστε τη νέα ημερομηνία

Διπλωματικό μπρα ντε φερ Cosco-κυβέρνησης για προβλήτα IV και ναυπηγείο στο Πέραμα

Wall Street: Ο τεχνολογικός κλάδος έσωσε την εικόνα - Κέρδη για τον Nasdaq
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης