Τέλη κυκλοφορίας: Από τον Μάιο η πληρωμή για τα τέλη με τον μήνα - Πώς γίνεται η άρση ακινησίας

Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα - Τι ισχύει, ποιους αφορά - Ετοιμάζεται και η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Ρύθμιση για «τέλη με το μήνα» ετοιμάζει κατά πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο, φέρνοντας τη δυνατότητα να επαναφέρουν σε κυκλοφορία τα οχήματά τους οι ενδιαφερόμενοι.

Κάπως έτσι, λοιπόν, από τον Μάιο θα μπορούν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους και να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. 

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, διευκολύνει τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους.

Παγίως, η νομοθετική διάταξη που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα κατατίθεται στη Βουλή τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Εν τω μεταξύ, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας. Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων να «καταθέσουν» ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ.

Στην νέα πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους αλλά και αυτά του οχήματος και εφόσον πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Τη δυνατότητα αυτή θα την έχουν όμως μόνο μια φορά τον χρόνο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι αλλάζει στο σχέδιο «Ελευθερία» - Ποιες ομάδες εμβολιάζονται τον Μάρτιο

Η Μέγκαν και ο Χάρι προκάλεσαν χαμό - Στην αντεπίθεση τα βρετανικά tabloid

Νέα Σμύρνη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου - Οι νέες εντολές προς τους αστυνομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr