«Ναι» στη μείωση επιτοκίων για Ελλάδα και Ιρλανδία λέει ο Ρεν

Υπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και της βελτίωσης των όρων δανειοδότησης για ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν έντονα δημοσιονομικά προβλήματα, τάσσεται ο Όλι Ρεν.

Υπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αλλά και της βελτίωσης των όρων δανειοδότησης για ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν έντονα δημοσιονομικά προβλήματα, τάσσεται ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος, Όλι Ρεν, σε γραπτή του απάντηση, σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η Επιτροπή "συμμερίζεται την ανάγκη διεύρυνσης του πεδίου δράσης, των αρμοδιοτήτων και των πραγματικών διαθέσιμων κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) , ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξόδου από την κρίση" και εάν "συμμερίζεται την ανάγκη μείωσης των επιτοκίων για Ελλάδα και Ιρλανδία".

Στην απάντησή του, ο Επίτροπος Όλι Ρεν, αφού διαβεβαιώνει ότι το Ταμείο EFSF πρόκειται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη, αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ακράδαντα πως το ESFS θα πρέπει να ενισχυθεί, ώστε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, την αξιοπιστία και την ευελιξία του.

Εκτιμά, μάλιστα, ότι η συνολική πραγματική δανειακή ικανότητα του EFSF θα πρέπει να ανέλθει στο πλήρες ποσό των 440 δισεκατομμυρίων ευρώ, με παράλληλη αύξηση του συνολικού επιπέδου των εγγυήσεων του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr