Το γράμμα από τη Γερμανία, η… κορμάρα του Αστέρα και ένα rapid μυστήριο με άκρη σε υπουργείο! 

–Χαίρετε! Για την ώρα η αγορά… ζει τον μύθο της αφού έχουν βγει έξω όλοι τρελαμένοι να φάνε, να πιούνε και να ξοδέψουνε, αλλά ας περιμένουμε να δούμε πόσο θα είναι το effect της… χαράς και του ξεσπάσματος και, φυσικά, πότε θ’ αρχίσουν να τρέχουν οι λογαριασμοί.

-Υπάρχουν κάτι μυστήρια που δεν καταλαβαίνω πραγματικά, τι δουλειά έχει εταιρεία management systems, development κ.λπ. να ανακατεύεται (και να επικαλείται υπουργούς) με μεσολαβήσεις για τη διενέργεια rapid tests στα αεροδρόμια, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτή η δουλειά -δηλαδή, το να παρέχει το κράτος rapid tests στους τουρίστες– δεν πρέπει να γίνει κατόπιν συμφωνιών είτε με διεθνείς tour operators (αν αυτοί στέλνουν ή επιστρέφουν μαζικά τους τουρίστες) είτε με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες υγείας; Για λίγο προσοχή εκεί στο Μ.Μ., γιατί θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα με τα self tests και εδώ μιλάμε για πολύ χρήμα. Ακούστε με, κάτι πήρε το αυτάκι μου που, ως γνωστόν, είναι συνέχεια τεντωμένο…

-Ξεκινά μία πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα, γεμάτη από σημαντικές εξελίξεις. Καταρχάς, να σας πω ότι περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να μάθουμε τι αναφέρεται στο γράμμα από τη Γερμανία για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής η οποία έχει μπλέξει, χωρίς -προς το παρόν, τουλάχιστον- να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Με δυο λόγια, η κατάσταση έχει ως εξής: λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω στην ΚPMG προκειμένου να πειστεί να υπογράψει το πιστοποιητικό για τον ισολογισμό 2020. Η τράπεζα ανακοίνωσε δημοσίως (και είναι δύσκολο, έως αδύνατο τώρα, να ανακληθεί) ότι η ζημιά του 2020 ήταν 306 εκατομμύρια. Η ΚPMG από την πλευρά της δεν αποδέχεται ότι όλη η ζημιά συντελέστηκε μέσα στο Δ΄ τρίμηνο. Προτείνει, λοιπόν, να αναγνωρίσουν λογιστικό λάθος και να αναχθεί η ζημιά και σε ισολογισμούς περασμένων χρήσεων. Κάτι που σημαίνει ότι η Τράπεζα Αττικής πρέπει να εκδώσει αναμορφωμένους ισολογισμούς για παλαιές χρήσεις. Στην ελληνική ΚΡMG, βλέποντας την κακοτοπιά μπροστά τους, αποτάθηκαν στην προϊσταμένη αρχή τους στη Γερμανία και περιμένουμε τώρα τον χρησμό.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr