Bitcoin: Νέο ράλι ανόδου μετά τα tweet του Έλον Μασκ - Ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια

Ανοδική πορεία για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα - Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πίεση από την Κίνα

Σε πορεία ανόδου βρίσκεται ξανά τις τελευταίες ώρες το Bitcoin μετά την επάνοδο του Έλον Μασκ ο οποίος φάνηκε να το υποστηρίζει ξανά, αυτή την φορά δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου αυτό να καταστεί ενεργειακά πιο φιλικό.

Το Bitcoin το πρωί της Τετάρτης ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 40.000 μετά από σχεδόν μια εβδομάδα καθοδικής πορείας κυρίως λόγω του ότι Έλον Μασκ, έγραψε στο Twitter ότι πραγματοποίησε συζητήσεις με τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin σχετικά με τη βιωσιμότητα του κρυπτονομίσματος.

«Συνομίλησα με εταιρείες εξόρυξης bitcoin της Βόρειας Αμερικής. Δεσμεύτηκαν να δημοσιεύσουν την τρέχουσα και προγραμματισμένη ανανεώσιμη χρήση και να ζητήσουν από άλλους διεθνώς να το πράξουν. Πιθανόν ελπιδοφόρο», έγραψε.


Παράλληλα, σχεδόν όλα τα άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα κινούνται επίσης ανοδικά. Ειδικότερα, το Ethereum σημειώνει άνοδο έχοντας ξεπεράσει τα 2.800 δολάρια, ενώ το Dogecoin σημειώνει άνοδο άνω του 7%, στα 36 cents του δολαρίου.

Σημειώνεται πως η εξόρυξη bitcoin απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Ειδικότερα, το bitcoin έχει αποτύπωμα άνθρακα συγκρίσιμο με εκείνο της Νέας Ζηλανδίας, παράγοντας 36,95 μεγατόνους CO2 ετησίως, σύμφωνα με την Digiconomist.

Πυρ ομαδόν κατά bitcoin την Κίνα

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό περιοχές της Κίνας πρότειναν αυστηρές ποινές σε εταιρείες και άτομα που εμπλέκονται στην εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων, κινούμενες στην κατάργηση της σχετικής πρακτικής. Αυστηρές τιμωρίες θα επιβληθούν και σε άτομα που εμπλέκονται στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω ψηφιακών νομισμάτων.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση της κινεζικής κυβέρνησης πως είναι απαραίτητο να παύσει η εξόρυξη Bitcoin και η εμπορική χρήση του, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση των κινδύνων που απορρέουν από το κρυπτονόμισμα στον κοινωνικό τομέα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ηράκλειο: Συνελήφθη 21χρονος που ξυλοκόπησε τη μητέρα του

Λάρισα: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 5χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο

Ρόδος: Στην ανακρίτρια ο γυναικολόγος που κατηγορείται για βιασμούς - Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr