Υπάρχει… κι άλλος πλούσιος Σπύρος πια, το νέο σαφάρι της CVC και η εν Αθήναις επίσκεψη του κ. AA στην Αθήνα

Υπάρχει… κι άλλος πλούσιος Σπύρος πια, το νέο σαφάρι της CVC και η εν Αθήναις επίσκεψη του κ. AA στην Αθήνα

Xαίρετε! Πριν αλέκτωρ λαλήσει κ.λπ. ήρθαν από τις ΗΠΑ τα νέα για Chipita. Τώρα να σας πω ότι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που πούλησε, βρέθηκε με τριψήφιο νούμερο στην τράπεζα και παρ’ όλα αυτά μπορεί και να είναι στεναχωρημένος, δεν θα με πιστέψετε.

dark_room_art
Ο Θεοδωρόπουλος είναι δεμένος με την Chipita κι σας θυμίζω ότι στο παρελθόν όταν διαπίστωσε ότι το εγχείρημα με τον Δ. Δασκαλόπουλο δεν είχε την κατάληξη που αρχικά σχεδίαζαν, δανείστηκε και αγόρασε πίσω την εταιρία του. Πάντως τώρα, ο Σπύρος μπορεί αν θέλει να ξοδέψει ένα μέρος των κερδών του στον Παναθηναϊκό ή να αποκτήσει επιτέλους ο Μητσοτάκης τον πρώτο υπουργό που θα έχει πίσω του επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα. Αν και δεν βλέπω ούτε το ένα ούτε το άλλο, και το πιθανότερο είναι να ξημεροβραδιάζεται στον ΝΙΚΑ και τις άλλες εταιρίες του.

Για να σοβαρευτούμε όμως, το deal της Chipita με αποτίμηση 2 δισ. δολάρια σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ελληνική αγορά. Σκεφθείτε ότι μια αναλόγου βεληνεκούς πολυεθνική με ισχυρή παρουσία στα σνακ, η Pepsico, έκλεισε τις μονάδες στην Ελλάδα, μετέφερε την παραγωγή στη Ρουμανία και μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο συγχώνευσε την εταιρία των αναψυκτικών με των σνακ για να μαζέψει τα έξοδα.

Με την ευκαιρία, σημειώστε πως ο Κ. Μητσοτάκης τον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί την Αστυπάλαια στο πλαίσιο του project για την ηλεκτροκίνηση σε συνεργασία με τη Volkswagen. Αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις καθώς ο σχεδιασμός του έργου –που μετατρέπει την Αστυπάλαια σε νησί με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα- προχωρεί.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης