Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Επιστρέφει κέρδη €644,42 εκατ. από ελληνικά ομόλογα

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας: Επιστρέφει κέρδη €644,42 εκατ. από ελληνικά ομόλογα

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας» τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ

esm
Την εκταμίευση των κερδών από ελληνικά ομόλογα, ύψους 644,42 εκατ. ευρώ που παρακρατούν οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες, ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup, βλέποντας ότι στην χώρα μας έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας Covid-19. Η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει μια σημαντική μεταρρύθμιση στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα (σ.σ. Eurogroup) εξέδωσαν μια θετική αξιολόγηση σχετικά με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την επόμενη δόση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος των ESM/ EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα ο EFSF αποφάσισε να μειώσει στο μηδέν το περιθώριο αύξησης επιτοκίων για την Ελλάδα για την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου έως 17 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για η χώρα το 2018. Η αξία αυτής της πέμπτης διαδοχικής μείωσης ανέρχεται σε 103,3 εκατομμύρια ευρώ και θα επιστραφεί στην Ελλάδα από τον EFSF.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αναγνωστόπουλος: Δεν ταξίδεψα στη Σούδα, δεν γνωρίζω τον «Κρητικό» - Τι είπε για το ημερολόγιο της Καρολάιν

Δεύτερο κύμα καύσωνα: Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος - «Καμίνι» και η Αττική

Νέο επικουρικό ταμείο: Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που προωθείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης