Έτσι θα είναι ο Marina Tower στο Ελληνικό: Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα

Η Lamda Development παρουσίασε τα αρχιτεκτονικά σχέδια σε ανοιχτή διαδικτυακή ενημέρωση - Θα έχει ύψος 200 μέτρα, 45 ορόφους και περίπου 200 διαμερίσμστα - Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης 5ετίας, θα είναι ο πιο ψηλός παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

Η Lamda Development, εγκαινιάζοντας έναν νέο τρόπο επικοινωνίας, πραγματοποίσε την πρώτη διαδικτυακή ενημέρωση για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Μarina Tower, του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Ελλάδα.

Ο ουρανοξύστης που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο.



Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη.

Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του.



Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, τόνισε ότι θα δημιουργήσουμε κάτι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα έργα παγκοσμίως και θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης.

Το έργο στο Ελληνικό αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς. Ειδικά για τον Marina Tower θα αποτελέσει αρχιτεκτονικό τοπόσημο που θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας και θα βοηθήσει τον τουρισμό.

«Δημιουργούμε μία πρότυπη πράσινη πόλη που θα αποτελέσει πρότυπο» τόνισε ο κ. Αθανασίου. «Θέλουμε να σας κάνουμε υπερήφανους, αυτό είναι το όνειρο μας» συμπλήρωσε.



Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν, ο ουρανοξύστης θα είναι από τους πιο «πράσινους ουρανοξύστες» στην Ευρώπη. Θα έχει ύψος 200 μέτρα, 45 ορόφους και περίπου 200 διαμερίσματα. Η κατασκευή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια.

Όταν θα τελειώσει, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα έξι συνολικά ψηλά κτίρια που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό.



Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.



Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου είναι οι λιτές, καθαρές γραμμές που κάνουν το κτίριο να «δένει» με το περιβάλλον. Ουσιαστικά αποτελείται από δυο κτίρια, τα οποία συνδέει μία «σπονδυλική στήλη».

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό του έργου είναι η υψηλή ποιότητα ζωής που θα προσφέρει στους κατοίκους του. Όλα τα διαμερίσματα θα έχουν τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και όλα θα έχουν θέα στη θάλασσα.

Τρίτο χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι θα αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού από όλες τις απόψεις: Από την κατανάλωση της ενέργειας έως τη διαχείριση του νερού.

Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη.

«Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου

.
Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και το σχεδιασμό του.

«Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα. » δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners.



«To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», σημείωσε ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, κ. Ζήσιμος Δανηλάτος.





Δείτε βίντεο: Marina Tower - Ελληνικό: Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα


Ειδήσεις σήμερα

Από 19 Ιουλίου τέλος η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που γυρνούν από Ελλάδα και άλλες «πορτοκαλί» χώρες

Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για... φόρους και εισφορές!

«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ινδία: Κατέληξαν 930 ασθενείς - Σχεδόν 44.000 κρούσματα σε μία μέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr