Ψάχνουν ενόχους στη... φημολογία στο υπουργείο Οικονομικών!

Ψάχνουν ενόχους στη... φημολογία στο υπουργείο Οικονομικών!

Στην φημολογία ψάχνει ενόχους για την μεγάλη πτώση των μετοχών και των ομολόγων το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα...

Μια χαρά φαίνεται να περνάει η Σοφία Αλιμπέρτη στο «El Pecado». Πάντως μέχρι στιγμής η παρουσιάστρια του «Καλομελέτα κι Έρχεται» είναι μόνη της, παρά τα δημοσιεύματα που της χρεώνουν συντρόφους.
Ψάχνουν ενόχους στη... φημολογία στο υπουργείο Οικονομικών!

Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα, λες και δεν ήταν οι σημερινές δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου που έκαναν την ελληνική αγορά να κατρακυλήσει και πάλι με απώλειες άνω του 2% , την ώρα που το spread εκτοξεύθηκε πάνω από τις 1.144 μονάδες!

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Τετάρτη ότι στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012, αλλά εναλλακτικά μπορεί να προσφύγουμε στον μόνιμο μηχανισμό  (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ουσιαστικά και για ένα νέο Μνημόνιο. 

Την διεξαγωγή έρευνας διέταξε τελικά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε επειγόντως από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Κλείσιμο

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες.

Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον nεντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης