«Άλμα» 450 εκατ. ευρώ για τα φορολογικά έσοδα και τον Νοέμβριο

«Άλμα» 450 εκατ. ευρώ για τα φορολογικά έσοδα και τον Νοέμβριο

Ολική επαναφορά δείχνουν τα στοιχεία - Πάνω οι ηλεκτρονικές πληρωμές - Επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2022 «δείχνουν» JP Morgan και CDS

esoda-5
Με φρενήρεις ρυθμούς συνεχίστηκε ο «καλπασμός» της οικονομίας και τον Νοέμβριο. Στο υπουργείο Οικονομικών αντικρύζουν με έκπληξη τα πρώιμα στοιχεία για τις εισπράξεις από φόρους.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τα κρατικά έσοδα από τρέχοντες φόρους υπερέβαιναν τον στόχο που είχε τεθεί για τον μήνα που πέρασε, κατά σχεδόν 450-500 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, για να μετάσχει στο συμβούλιο Eurogroup που θα επικυρώσει την καλή πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, καθώς αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 767 εκατ. ευρώ για τη χώρα μας.

Τα έσοδα τον Νοέμβριο από φόρους θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά, όπως αποκάλυψε το κυριακάτικο business stories, θα αποδειχθούν ανέλπιστα υψηλά. Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», πως διαφαίνεται υπέρβαση ύψους της τάξεως των 480 εκατ. ευρώ.

Αν επαληθευθούν τα στοιχεία αυτά, θα σημαίνει ότι στα κρατικά ταμεία έμπαιναν κάθε μέρα 30 – 35 εκατ. ευρώ επιπλέον από τα αναμενόμενα. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση της κατανάλωσης τον Οκτώβριο, καθώς ο ΦΠΑ και άλλοι έμμεσοι φόροι αποδίδονται με έναν μήνα καθυστέρηση στο δημόσιο.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα - Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

Ανοιχτά σχολεία θέλει η κυβέρνηση: Τι δείχνουν τα στοιχεία για κρούσματα και κλειστά τμήματα

Λαμία: Θρήνος για την ανεμβολίαστη 14χρονη που νόσησε και πέθανε από κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης