Η μετάλλαξη Omicron βυθίζει τις ευρωπαϊκές αγορές την ώρα που αυξάνονται οι περιορισμοί στην Ε.Ε

Η μετάλλαξη Omicron βυθίζει τις ευρωπαϊκές αγορές την ώρα που αυξάνονται οι περιορισμοί στην Ε.Ε

 Εκρηκτικό κοκτέιλ στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη σαρωτική επέλαση της νέας μετάλλαξης

agores
H επέλαση της μετάλλαξης Omicron που είχε ως επακόλουθο τους νέους περιορισμούς σε συνδυασμό με την ταχεία άνοδο του πληθωρισμού κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ στις ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα στην πλειονότητά τους έκλεισαν με σημαντικές απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα  ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,99% στις 7.198 μονάδες, ο γερμανικός DAX είχε απώλειες 1,88% στις 15.239 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,82% στις 6.870 μονάδες. Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 1,4%, με τους κλάδους των αυτοκινητοβιομηχανιών να ηγούνται των απωλειών, οι οποίες ξεπέρασαν το 2,7%.

Τώρα όσον αφορά το επίπεδο τίτλων βλέπουμε ότι  η βελγική Argenx κατέγραψε κέρδη 8% μετά τις σχετικές εγκρίσεις που πήρε από την αμερικανική Food and Drug Administration για τα φάρμακά της. Την ίδια ώρα η Novo Nordisk κατέγραψε πτώση πάνω από 11% καθώς ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους για το φάρμακο απώλειας βάρους στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως από χθες Κυριακή η Ολλανδία τέθηκε σε καθεστώς ολικού lockdown το οποίο θα έχει διάρκεια έως και τα μέσα Ιανουαρίου εξαιτίας της εξάπλωσης της Omicron. Στο μεταξύ αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής πιο αυστηρών μέτρων ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων  έτσι ώστε να μπει ανάχωμα στην πανδημία. 

Κλείσιμο
Από σήμερα Δευτέρα στη Γερμανία θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο μόνο για τους Γερμανούς πολίτες. Παράλληλα όλοι οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα. Επίσης ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβλήθηκαν για αφίξεις από  τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία.



Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ραφαέλ Ναδάλ: «Περνάω κάποιες δυσάρεστες στιγμές»

22χρονη κατήγγειλε δικηγόρο για αποπλάνηση κι εκείνος την εγκαλεί για συκοφαντική δυσφήμηση

Η δυναμική Ελληνίδα στο πλευρό του νέου προέδρου της Χιλής δεν θέλει να γίνει... Πρώτη Κυρία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης