Financial Times: «Κούρεμα» αναπόφευκτον!

Financial Times: «Κούρεμα» αναπόφευκτον!

Ενώ οι αναλυτές του CNBC βλέπουν πρώτα επιμήκυνση και μετά αναδιάρθρωση…

Υπέγραψε ο Σισέ
Financial Times: «Κούρεμα» αναπόφευκτον!
Ως αναπόφευκτο  θεωρούν ένα “κούρεμα”, ύψους έως και 55%, στα ελληνικά ομόλογα οι Financial Times.

Η εφημερίδα, σε σημερινό της δημοσίευμα, φιλοξενεί  εκτιμήσεις κορυφαίων αναλυτών, μεταξύ των οποίων ανώτατων στελεχών της Pimco, της ING Investment Management και της Evolution Securities, που όλοι τους εκτιμούν ότι οι πιέσεις από τις αγορές (αναφερόμενοι στο ... άλμα των  επιτοκίων των 2ετών και 5ετών ελληνικών ομολόγων καθ' όλη τη διάρκεια του Απριλίου) ουσιαστικά καταγράφουν την πεποίθηση των επενδυτών πως το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι το εάν αλλά το πότε και πώς θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το  χρέος της!

Κλείσιμο
Μάλιστα χαρακτηριστικότερη όλων είναι η δήλωση του κυρίου Andrew Balls, της Pimco, ο οποίος τονίζει πως «Οι ρυθμιστές πρέπει να βάλουν σε καραντίνα την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times οι κορυφαίοι στρατηγικοί  αναλυτές πιστεύουν πως θα αλλάξει  η ψυχολογία των αγορών και  ουσιαστικά θα τερματισθεί η απειλή ενός επικείμενου ντόμινο, “μόνον όταν οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές αρχίσουν να μιλούν με μια ενιαία φωνή και περιγράψουν μια τακτική αναδιάρθρωση με αξιόπιστη στρατηγική εξόδου”.

 
CNBC: Πρώτα επιμήκυνση, μετά αναδιάρθρωση

Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις των αναλυτών του δικτύου CNBC που αναφέρουν πως ένα αίτημα για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων από το πακέτο διάσωσης που έχει λάβει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να αποτελέσει προάγγελο για την μελλοντική πλήρη αναδιάρθρωση του χρέους. Αναφέρονται δε στη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη γαλλική Liberation, όπου επανέλαβε πως η αναδιάρθρωση αποκλείεται, ενώ η επιμήκυνση είναι η προτιμητέα για την κυβέρνηση λύση, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι σε πρώτη ανάγνωση θα επιλεγεί μια “soft” λύση (επιμήκυνση) πριν οδηγηθεί η χώρα μας σε πιο “ακραίες” και “σκληρές” λύσεις ...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης