Όλα ανοικτά για νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο

Ανοικτό το ενδεχόμενο για επέκταση του Μνημονίου ή και τη σύναψη νέου, αφήνουν και πάλι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών...

Ανοικτό το ενδεχόμενο για επέκταση του Μνημονίου ή και τη σύναψη νέου, αφήνουν και πάλι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση που η Ελλάδα ζητήσει πρόσθετη διευκόλυνση, πέραν από τα 110 δισ. ευρώ, για να ανταπεξέλθει στις δανειακές υποχρεώσεις του 2012.
 
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να παραμείνει η Ελλάδα στο Μνημόνιο όχι μόνο ως το 2014, αλλά για όσα χρόνια αδυνατεί να βγει στις αγορές, εξέλιξη που συνεπάγεται διαρκή λιτότητα και μεγάλες ανατροπές στην αγορά.
 
Πηγές της κυβέρνησης επιβεβαίωναν ουσιαστικά ότι, εφόσον οι αγορές χρήματος παραμείνουν κλειστές για τη χώρα μας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ζητήσει πρόσθετο δάνειο από την Τρόικα, ή ακόμα και να υπογράψει νέο "μνημόνιο" για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης των 110 δισ. ευρώ.
 
Με βάση το Μνημόνιο, μόνο για το 2012 η χώρα μας πρέπει να εξασφαλίσει ανυπερθέτως 27 δισ. ευρώ, είτε από τις αγορές είτε από το μηχανισμό, ενώ αντίστοιχο ίσως και μεγαλύτερο ποσό θα χρειασθεί και το 2013.
 
Καμία επαφή με ελεγκτές
 
Για να καλύψει τις πιεστικές ταμειακές ανάγκες της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προτάσσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Μιλώντας σε εκδήλωση της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αυξημένα κρούσματα διαφθοράς στις πολεοδομίες και τις εφορίες και σημείωσε ότι για το λόγο αυτόν θα πρέπει να μην έρχεται ο πολίτης σε επαφή με εφορίες και πολεοδομίες.
 
Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε πάντως το ενδεχόμενο καθιέρωσης ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, τον οποίο ζητούν οι μικρομεσαίοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr