e-ΕΦΚΑ - Συντάξεις: Νέο εξώδικο για λάθη στον επανυπολογισμό τους

e-ΕΦΚΑ - Συντάξεις: Νέο εξώδικο για λάθη στον επανυπολογισμό τους

Άλλες 12 λάθος συνταξιοδοτικές αποφάσεις

efka
Νέο εξώδικο στον ΕΦΚΑ κατέθεσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ( ΕΝΔΙΣΥ) στο οποίο αναφέρονται άλλες 12 λάθος συνταξιοδοτικές αποφάσεις με διαφορά στο ανταποδοτικό που φτάνει το ποσό των 1000,17 ευρώ/μήνα (συνταξιούχος Ολυμπιακής Αεροπορίας)

Στο προηγούμενο εξώδικο του δικτύου είχαν καταγγελθεί οκτώ περιπτώσεις λάθος επαναυπλογισμού και τις οποίες παραδέχτηκε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

«Οι νέες περιπτώσεις – σημειώνει το ΕΝΔΙΣΥ-αφορούν υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής, καθώς και υπαλλήλους του πρώην ΙΚΑ και φυσικά μέλη μας, των οποίων το ασφάλιστρό τους επανυπολογίστηκε με 20%, ενώ έπρεπε να υπολογιστεί με 32% έως και 43,3% ανά περίπτωση. (Και εδώ απαντάμε στις δήθεν ανεπίσημες τοποθετήσεις του e-ΕΦΚΑ περί μεμονωμένης περίπτωσης.) Με αποτέλεσμα να βγαίνει μικρότερη η ανταποδοτική σύνταξη με τον λάθος επανυπολογισμό να ακολουθεί μεγάλη προσωπική διαφορά και εν τέλει μικρότερη σύνταξη. Στην συνέχεια έρχεται ο νόμος Βρούτση 4670/2020 (δεύτερος επανυπολογισμός) ο οποίος είναι και αυτός λάθος, γιατί πατάει στον πρώτο λάθος επανυπολογισμό.»

Σε μία περίπτωση της Ολυμπιακής δεν αξιοποιήθηκε σωστά το επιπλέον ασφάλιστρο το οποίο ήταν 43,3%. Η αύξηση φτάνει τα 1000,19 ευρώ το μήνα. Συγκεκριμένα, η ανταποδοτική σύνταξη είναι 1789,38 ευρώ (ν.Κατρούγκαλου) και 1932,50 ευρώ (ν.Βρούτση) ενώ ο e-ΕΦΚΑ είχε λανθασμένα υπολογίσει ανταποδοτική σύνταξη 932,31 ευρώ. Συνολικά η διαφορά στην ανταποδοτική σύνταξη που προκύπτει είναι ευρώ το μήνα.

Σε μία άλλη περίπτωση υπαλλήλου του πρώην ΙΚΑ, δεν αξιοποιήθηκε σωστά το επιπλέον ασφάλιστρο το οποίο ήταν 32%. Η αύξηση φτάνει τα 645,8 ευρώ το μήνα. Συγκεκριμένα, η ανταποδοτική σύνταξη είναι 1353,37 ευρώ (ν.Κατρούγκαλου) και 1420,54 ευρώ (ν.Βρούτση) ενώ ο e-ΕΦΚΑ είχε λανθασμένα υπολογίσει ανταποδοτική σύνταξη 774,71 ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Κρίση στην Ουκρανία: Υπάρχει ακόμα κίνδυνος εισβολής, λένε οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Αρση μέτρων: Αποφάσεις σήμερα για διασκέδαση, σχολικές εκδρομές και γήπεδα - Τι θα ισχύσει για τις μάσκες

Μιχάλης Ρέππας: Δεν μπορώ να κάνω κάθε μέρα «συμπέθερους απ’ τα Τίρανα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης