Στο τραπέζι το νέο δάνειο για την Ελλάδα

Στο τραπέζι το νέο δάνειο για την Ελλάδα

Συζητήσεις Δευτέρα και Τρίτη σε Ecofin και Eurogrοup, χωρίς να αναμένονται αποφάσεις για το "πακέτο" των 60 δισ.  ευρώ - Επί τάπητος η βοήθεια για την Πορτογαλία

Στο τραπέζι το νέο δάνειο για την Ελλάδα
Στις συνεδριάσεις του Ecofin και του Eurogroup που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος η παροχή βοήθειας προς την Πορτογαλία και το ενδεχόμενο χορήγησης νέου δανείου στην χώρα μας.
Πρόκειται για δύο “πακέτα” της τάξης των 140 δισεκατομμυρίων ευρώ (τα 78 για τους Πορτογάλους και περί τα 60 δισεκατομμύρια για εμάς) με πιο ώριμο, πάντως, το πορτογαλικό ζήτημα.

Αυτό το κλίμα απορρέει από σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Jörg Asmussen.
Κλείσιμο

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε ως καθαρή “σπέκουλα” τα δημοσιεύματα περί βέβαιης χορήγησης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα – όπως και τα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ -  παραπέμποντας, όπως και οι Μέρκελ και Σόιμπλε, στην αξιολόγηση της ελληνικής προσπάθειας στο πλαίσιο του Μνημονίου και των δεσμεύσεων που έχουν ήδη αναληφθεί, έναντι της Τρόικας, για τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, εμφανίζεται ως βέβαιη προοπτική να συζητηθούν οι ελληνικές ανάγκες στις επικείμενες συνεδριάσεις.
Και σήμερα πάντως κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Juergen Stark, επανήλθαν με δηλώσεις τους κατά του ενδεχομένου της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Χανς Μίχελμπαχ ήταν σαφής: "Πριν μιλήσουμε για νέα βοήθεια η Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλες οι μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες θα υλοποιηθούν κανονικά", δήλωσε προς την εφημερίδα Rheinische Post, προσθέτοντας ότι "θα ήθελα να δω ένα μήνυμα ότι αυτό επιτέλους συμβαίνει"…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης