Bloomberg: 85% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας

Bloomberg: 85% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας

Στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε ότι δεν ανταποκρινόμαστε, το τελευταίο διάστημα, στους όρους του πακέτου στήριξης…

Bloomberg: 85% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας
Τις πιθανότητες  και τα ποσοστά για μια χρεοκοπία  της Ελλάδας έχουν βαλθεί να μετρήσουν  το τελευταίο 24ωρο τα διεθνή πρακτορεία και τα ... συμπεράσματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Για του λόγου  το αληθές η σημερινή δημοσκόπηση  του Bloomberg καταλήγει στο ότι η  Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα! Για  την ακρίβεια το 85% των διαχειριστών κεφαλαίων και των οικονομολόγων  που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πως η χώρα μας πιθανότατα θα χρεοκοπήσει, με την πλειονότητα εξ αυτών να προβλέπει την ίδια μοίρα για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Κλείσιμο
Είναι ενδεικτικό ότι όλοι ανεξαιρέτως οι ερωτηθέντες  στη δημοσκόπηση θεωρούν πως  οι “χώρες του Μνημονίου” έχουν φτάσει στα όριά τους και αδυνατούν να βρουν λύση στο αδιέξοδο. Μάλιστα δεν έχουν πειστεί πως η “συνταγή” της ΕΕ και του ΔΝΤ μπορούν να αποτρέψουν την χρεοκοπία τους!!!

Η δημοσκόπηση  αυτή είναι η δεύτερη σχετική, μέσα σε λίγες ώρες, καθώς χθες το απόγευμα δημοσιεύθηκε η έρευνα του Reuters σε 43 οικονομολόγους και διαχειριστές, εκ των οποίων μόλις 3 δεν “βλέπουν” χρεοκοπία και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα σε ορίζοντα ενός έτους από σήμερα ...

Την ίδια ώρα  εντύπωση προκαλεί η δήλωση του στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ewald Nowotny σε αυστριακή εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα “δεν ανταποκρίνεται, το τελευταίο διάστημα, στους όρους του πακέτου στήριξης”.

Στον αντίποδα, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών  Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο BBC, απέκλεισε εκ νέου μιαν ελληνική αναδιάρθρωση και ξεκαθάρισε πως η όποια νέα βοήθεια προς τη χώρα μας θα προέλθει από διμερή δάνεια και νέα κεφάλαια του ΔΝΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης