Ρωσία: «Στον αέρα» η αποπληρωμή $30 δισ. ρωσικών ομολόγων λόγω των κυρώσεων

Το «φάντασμα» του 1998 πλανάται και πάλι πάνω από τις αγορές ομολόγων της χώρας - Σε δύσκολο σημείο οι επενδυτές - Η υποβάθμιση σε junk από τους οίκους αξιολόγησης και η πιθανή χρεοκοπία

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους κατόχους ρωσικών ομολόγων είναι εάν θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να αποπληρώνει τα κουπόνια ομολόγων μέχρι τώρα, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διεθνείς κυρώσεις έχουν «παγώσει» τις πιθανότητες συνολικής αποπληρωμής. Αν και η ρωσική κεντρική τράπεζα υπογράμμισε πως η απαγόρευση μεταφοράς της αποπληρωμής κουπονιών είναι παροδική, η οικονομική κατάρρευση στη χώρα είναι τόσο σοβαρή που κανείς δε γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Δεκαετίες ενσωμάτωσης στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Η Ρωσία τώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρώτη αθέτηση πληρωμών της από το μακρινό 1998.

«Τίποτα δεν είναι, πια, σίγουρο», ανέφερε ο Guido Chamorro, στέλεχος της Pictet Asset Management Ltd. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει τα πάντα», υπογράμμισε, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις του για πιθανότητα default άνω του 50%.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του Ουκρανού διαπραγματευτή, ήρωας λέει το Κίεβο, για προδοσία μιλάνε οι Ρώσοι

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο δράστης του τετραπλού φονικού

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr