"Πιθανή μια στάση πληρωμών στην ευρωζώνη"

"Πιθανή μια στάση πληρωμών στην ευρωζώνη"

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών σε χώρα της Ευρωζώνης.

"Πιθανή μια στάση πληρωμών στην ευρωζώνη"
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών σε χώρα της Ευρωζώνης. "Το ενδεχόμενο είναι εδώ", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ την Παρασκευή σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Μόναχο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Μέχρι τώρα Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία είχαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.

"Πρόκειται για τρεις σχετικά μικρές χώρες", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. "Αυτές συνεχίζουν να χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στην περίπτωση της διασφάλισης ρευστότητας, δεν νομιμοποιείται να συμπεριληφθούν ιδιώτες πιστωτές", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. Αντίθετα, σε περίπτωση που η κρατική χρηματοδότηση καταστεί ανέφικτη, θα πρέπει και οι ιδιώτες επενδυτές να υπολογίζουν με απώλειες.

Κλείσιμο
"Είναι αναπόφευκτο: όταν πρόκειται για περίπτωση πτώχευσης, συμπεριλαμβάνονται φυσικά και οι ιδιώτες επενδυτές", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. Ο επικεφαλής του EFSF παρέσχε ωστόσο στήριξη στην Ελλάδα. "Πρέπει να δώσουμε μία ευκαιρία στους Έλληνες", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης