Χοντρό παζάρι για τα νέα μέτρα

Χοντρό παζάρι για τα νέα μέτρα

Μπαράζ συσκέψεων μέσα στο σαββατοκύριακο με Τρόικα που πιέζει και για άμεσο κλείσιμο προβληματικών ΔΕΚΟ

Χοντρό παζάρι για τα νέα μέτρα
Στη διαπίστωση πως το πρόγραμμα λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν επαρκεί και πως απαιτείται να ληφθούν ταχύτερα πολλά από τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνησης, φαίνεται να καταλήγουν οι ελεγκτές της Τρόικα, που δεν κρύβουν την αγωνία και την ενόχλησή τους, για την καθίζηση στην είσπραξη φορολογικών εσόδων, αλλά και την καθυστέρηση στις διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων που θα έπρεπε να είναι ήδη σχεδόν έτοιμες.

Στις απανωτές συσκέψεις που διεξάγονται από το πρωί του Σαββάτου στο υπουργείο Οικονομικών και θα συνεχιστούν όλο το σαββατοκύριακο, οι απεσταλμένοι των δανειστών εξετάζουν διεξοδικά τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις που απαιτούνται, ώστε έως την Τρίτη να είναι έτοιμο και να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην Τρόικα, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο λιτότητος.

Κλείσιμο
Με βάση τις ως τώρα ενστάσεις και διαφωνίες των ελεγκτών, διαφαίνεται ότι την Τετάρτη θα διεξαχθεί «το μεγάλο παζάρι» για τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν:

- στα πρόσθετα μέτρα, το ύψος τους και τον χρονικό επιμερισμό τους, ώστε να καλυφθούν εντός του έτους οι υπερβάσεις του ελλείμματος του 2010, οι διαφαινόμενες αποκλίσεις του 2011, αλλά και να δημιουργηθεί ένα επιπλέον «μαξιλαράκι ασφαλείας» για το 2012, ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι στόχοι έως το 2015.

- στις δεσμεύσεις  και τα ανταλλάγματα για την επιμήκυνση του δανείου (και του μνημονίου) ή και για χορήγηση ενός νέους δανείου για τα έτη 2012-2013.

- στις πιέσεις της Τρόικας για το κλείσιμο των προβληματικών ΔΕΚΟ και Οργανισμών του Δημοσίου καθώς και την άμεση απομάκρυνση των εργαζομένων σε αυτές.

Όπως ανέφεραν πάντως καλά ενημερωμένες πηγές, η διαπραγμάτευση θα είναι κρίσιμη για τη χορήγηση της 5ης δόσης του δανείου, καθώς τυχόν αστοχίες και διαφωνίες δεν αποκλείεται να τη θέσουν σε κίνδυνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης