Κατάργηση της… κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Κατάργηση της… κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

«Ανάσα» στην κτηματαγορά με απαλλαγή από ΦΠΑ στα νεόδμητα - Και πλήρης απαλλαγή ΦΠΑ σε καταστάσεις κρίσεως υπό όρους και «με μέτρο»

Στο 24% ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου - Εξαιρούνται πέντε νησιά λόγω προσφύγων μέχρι 30 Ιουνίου
Να διατηρήσει την μείωση και να ανατρέψει την κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, πέτυχε και επισήμως η Ελλάδα, με την νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η νέα Οδηγία, όπως υιοθετήθηκε, αποτελεί νίκη για την χώρα. Και αυτό γιατί, ενώ το προσχέδιο της Οδηγίας ­–όπως είχε διαμορφωθεί μετά από τη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- έλεγε ότι καταργείται η μείωση στα νησιά, τον Δεκέμβριο τελικά άλλαξε. Και από τις 5 Απριλίου έγινε επίσημο κείμενο, με τη μορφή που πήρε μετά την παρέμβαση του Χρήστου Σταϊκούρα και της διαπραγματευτικής ομάδας του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών

Μπαίνουν έτσι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι αυξήσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα νησιά του Αιγαίου, σαν αυτές που επεβλήθησαν μετά το δημοψήφισμα και το 3ο Μνημόνιο το 2015.

Παράλληλα η νέα Οδηγία, ανοίγει το δρόμο και για νέες μειώσεις ΦΠΑ, στην Ελλάδα αλλά πανευρωπαϊκά, για μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικές καθυστερήσεις στις Λεωφόρους Αθηνών και Σχιστού προς Σκαραμαγκά

Ο γιος του Γεωργιάδη ανάμεσα στα παιδιά που «άνοιξαν» το Φόρουμ των Δελφών με τα Δελφικά Παραγγέλματα στα Αρχαία Ελληνικά

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης