Η Μέρκελ λέει «όχι» σε αναδιάρθρωση

Η Μέρκελ λέει «όχι» σε αναδιάρθρωση

«Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, για αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες»

Άρης: Αποθέωση για τον Γκρασιάν
Η Μέρκελ λέει «όχι» σε αναδιάρθρωση
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος για την Ελλάδα και απορρίπτει «απλές λύσεις», όπως η αναδιάρθρωση.
 
Κλείσιμο
«Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, για αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες», είπε η κ. Μέρκελ.
 
Σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν βαριές συνέπειες και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης» προειδοποίησε η κ. Μέρκελ μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του κόμματός της, CDU στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία. «Η αξιοπιστία στις αγορές είναι επίσης ένα σημαντικό αγαθό» σημείωσε η καγκελάριος, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. Ταυτόχρονα η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι στην Ευρωζώνη μελλοντικά όχι μόνο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες για το χρέος, αλλά είναι απαραίτητη και η σύγκλιση των κοινωνικών πολιτικών. Τα όρια συνταξιοδότησης και η δημογραφική εξέλιξη θα πρέπει να αλληλοσυνδέονται είπε η καγκελάριος.
 
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ Βάλτερ-Σταϊνμάιερ (SPD) άφησε να διαφανεί ότι το κόμμα του θα συναινούσε σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δεν απέκλεισε την αναδιάρθρωση. «Για να το πούμε καθαρά: φυσικά σε μία έντιμη συζήτηση περιλαμβάνεται και το θέμα της αναδιάρθρωσης», είπε ο κ. Σταϊνμάιερ στο Spiegel Online. Πρόσθεσε δε ότι μια τέτοια συζήτηση είναι δύσκολη, αλλά είναι απαραίτητη για μία νέα απόφαση ευρωπαϊκής βοήθειας.
 
Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, κόμης Αλεξάντερ Λάμπσντορφ εκτίμησε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio ότι «η ήπια αναδιάρθρωση έχει ήδη αρχίσει. Θα πρέπει να συνεχιστεί, ειδάλλως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει». Ταυτόχρονα ο κ. Λάμπσντορφ σημείωσε ότι και οι Έλληνες πρέπει να συμβάλλουν με «με ένα πραγματικό άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας. Η κρούστα που υπάρχει εκεί είναι αδιανόητη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης