Ευρώ: Υποχωρεί σε χαμηλό 20ετίας έναντι του δολαρίου

Η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στην ευρωπαϊκή οικονομία επηρεάζουν και το ενιαίο νόμισμα

Το ευρώ ανταλλάσσεται σήμερα με 0,99 δολάριο, καθώς το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα μοιάζει να πλήττεται από τις ανησυχίες για την οικονομία της ΕΕ μετά την πλήρη διακοπή της προμήθειας αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ρωσική Gazprom.

Το ευρώ υποχώρησε 0,7%, σε ισοτιμία 0,9884:1 δολάριο στις 08:35 (ώρα Ελλάδας), που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002.

Από την αρχή της χρονιάς, η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος δεν έχει πάψει να υποχωρεί έναντι του νομίσματος των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει την παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου η G7 συμφώνησε σε ένα σχέδιο για την εφαρμογή ανώτατου ορίου τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι αναλυτές αναμένουν ότι θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο καταθέσεων από 0 σε 0,75% εν μέσω ανησυχιών για το κατά πόσο η Ευρώπη θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες και πόσο μεγάλος θα είναι ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη.

Ειδήσεις σήμερα

Στα σκαριά μόνιμος μηχανισμός επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος

Κακοκαιρία «εξπρές»: Πλημμύρισε το βράδυ η Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τις καταιγίδες

ΕΕ: Η Τσεχία καταδικάζει τις «απαράδεκτες απειλές» του Ερντογάν στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr