Πoλ Κρούγκμαν: Η Fed μπορεί να αποφύγει τη δημιουργία ύφεσης

Αντίθετη άποψη με τα «γεράκια» έχει ο νομπελίστας οικονομολόγος - Τονίζει πως οι ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν μία ομαλή προσγείωση χωρίς την επιβολή ενός νέου «Volcker shock»

H Fed μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να δημιουργήσει ύφεση και μαζική ανεργία στην αμερικανική οικονομία, τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman σε πρόσφατες αναρτήσεις του στο Twitter.

Ο Krugman μελέτησε την Phillips curve, την καμπύλη σύμφωνα με την οποία υπάρχει μία αντίστροφη σχέση μεταξύ του πληθωρισμού και της ανεργίας. Συγκεκριμένα, μίλησε για την καμπύλη αυξημένων προσδοκιών του Phillips βάσει της οποίας ο υψηλός πληθωρισμός αυξάνει τις προσδοκίες για μελλοντικό πληθωρισμό παράλληλα με το επίπεδο της ανεργίας το οποίο θα πρέπει να δημιουργηθεί για την καταπολέμησή του.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναρτήσεις του Krugman, οι μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές εκτιμήσεις δεν έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση παρά την επίτευξη πληθωριστικού ρεκόρ 40ετίας το φετινό καλοκαίρι. Εάν οι εκτιμήσεις αυτές παραμείνουν σταθερές «δε θα υπάρξει ανάγκη για μία περίοδο αυξημένης ανεργίας», όπως τόνισε.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Moderna vs Pfizer - Πόλεμος για το «χρυσάφι» του mRNA

Ο Γιάννης το... γύρισε στο ποδόσφαιρο και κάνει γκελάκια στο «Σαν Σίρο» μετά το Ίντερ-Μπάγερν (βίντεο)

Financial Times: Το ανώτατο όριο τιμών της G7 στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε να επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr