Ενεργειακή κρίση: Το Βερολίνο αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις γερμανικές δραστηριότητες της Rosneft

Ενεργειακή κρίση: Το Βερολίνο αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις γερμανικές δραστηριότητες της Rosneft

Οι γερμανικές θυγατρικές της Rosneft, αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% της δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου στη Γερμανία - Παράλληλα, προμηθεύει με πετρέλαιο σχεδόν ολόκληρο το Βερολίνο

rosneft
Το Βερολίνο ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την Παρασκευή τον έλεγχο των γερμανικών δραστηριοτήτων της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, για να διασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό που έχει διαταραχθεί μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι γερμανικές θυγατρικές της Rosneft, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% της δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου στη χώρα, τέθηκαν υπό την επιτροπεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του.

«Η διαχείριση αυτή θα αντιμετωπίσει την απειλή για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού», συνέχισε η ίδια ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, καθώς η Γερμανία προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Η Μόσχα έχει σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

Η κίνηση αφορά τις εταιρείες Rosneft Deutschland GmbH (RDG) και RN Refining & Marketing GmbH (RNRM) και κατ' επέκταση τα αντίστοιχα μερίδιά τους σε τρία διυλιστήρια: PCK Schwedt, MiRo και Bayernoil.

Κλείσιμο
Οι φόβοι ήταν έντονοι ιδίως για το PCK Schwedt, το οποίο βρίσκεται κοντά στα πολωνικά σύνορα και προμηθεύει περίπου το 90% του πετρελαίου που χρησιμοποιείται στο Βερολίνο και τη γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Η λειτουργία των διυλιστηρίων είχε διακοπεί καθώς η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, με στόχο να τις σταματήσει εντελώς μέχρι το τέλος του έτους.

Με την ανάληψη του ελέγχου των εγκαταστάσεων, οι γερμανικές αρχές μπορούν στη συνέχεια να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις διύλισης χρησιμοποιώντας αργό από άλλες χώρες εκτός της Ρωσίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεκάδες καταγγελίες από πολίτες για τηλεφωνική απάτη με δόλωμα «ποινικές εκκρεμότητες»

Δείτε βίντεο: Χημικά στο ΑΠΘ μετά από επίθεση φοιτητών στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

ΥΠΕΞ για μουσουλμανική μειονότητα: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης