Όμιλος Γκριμάλντι: Ολοκλήρωσε το ναυπηγικό πρόγραμμα για τα 12 υβριδικά οχηματαγωγά 5ης γενιάς

Παρέλαβε το Eco Italia το τελευταίο της σειράς

Παραδόθηκε το 12ο υβριδικό πλοίο ro-ro της κλάσης Grimaldi Green 5th Generation (GG5G) από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling στη Ναντζίνγκ.

Το όνομά του είναι Eco Italia και, όπως και τα 11 αδελφά πλοία του που έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μονάδες ro-ro στον κόσμο για τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων.

Το Eco Italia φέρει την ιταλική σημαία, έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 34 μέτρα, ολική χωρητικότητα 67.311 τόνους και υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 κόμβων.

Η χωρητικότητα φόρτωσης των επτά καταστρωμάτων του – δύο από τα οποία είναι ανυψούμενα – είναι διπλάσια από την προηγούμενη κατηγορία πλοίων ro-ro μικρών αποστάσεων που χρησιμοποίησε ο όμιλος Grimaldi: Στην πραγματικότητα, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει περίπου 7.800 γραμμικά μέτρα φορτίου, που ισοδυναμούν με περίπου 500 ρυμουλκούμενα και 180 αυτοκίνητα.

Ωστόσο, η αύξηση της χωρητικότητας δεν επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου, χάρη στην υιοθέτηση πολυάριθμων εξαιρετικά καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που βελτιστοποιούν τις λειτουργικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις του πλοίου.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιθέα: Σκότωσε με μπουνιά 76χρονο, επειδή του είπε να μην κολυμπάει εκεί που ψάρευε!

Ο Έλον Μασκ θα διευθύνει προσωπικά το Twitter - «Πέταξε έξω» την προηγούμενη διοίκηση

ΗΠΑ: Διάρρηξη-μυστήριο στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι - Στο νοσοκομείο ο άντρας της από άγρια επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr