Τουρισμός: Πάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Μεσόγειο η ανάκαμψη το 2022

Τουρισμός: Πάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Μεσόγειο η ανάκαμψη το 2022

Στο 81% του 2019 η ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού στο 9μηνο, στο 88% η ανάκαμψη των αφίξεων στην Ελλάδα - Περί τα 700 εκατ. οι διεθνείς τουρίστες παγκοσμίως

tourismos
Ψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά και τα αντίστοιχα επίπεδα των λοιπών τουριστικών αγορών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κινείται ο ελληνικός τουρισμός το 2022, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO- ΠΟΤ) και το τελευταίο Βαρόμετρο για τις επιδόσεις του κλάδου διεθνώς.

Η τωρινή εκτίμηση του ΠΟΤ αναφέρει ότι φέτος ο παγκόσμιος τουρισμός θα φτάσει στο 65% των επιπέδων του 2019, ενώ ήδη στο εννιάμηνο υπολογίζεται ότι διεθνώς έχουν ταξιδέψει περί τα 700 εκατομμύρια τουρίστες, νούμερο που αντιστοιχεί στο 63% των αντίστοιχων αφίξεων του 2019, προ πανδημίας. Η Ευρώπη αναδεικνύεται η γεωγραφική περιοχή με τους καλύτερους ρυθμούς ανάκαμψης σε όλο τον κόσμο, αφού υπολογίζεται ότι στο εννιάμηνο έχει υποδεχθεί περί τα 477 εκατ. τουρίστες (68% επί του συνόλου των διεθνών αφίξεων) ή αλλιώς στο 81% του 2019. Ειδικά στη Μεσόγειο οι ρυθμοί ανάκαμψης των αφίξεων φέτος στο εννιάμηνο είναι ακόμη υψηλότεροι και αντιστοιχούν στο 86% του 2019, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΠΟΤ, ενώ στο 88% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τη Δυτική Μεσόγειο.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώνει η χώρα μας, με βάση και τα επίσημα, προκαταρκτικά στοιχεία από το ταξιδιωτικό ισοζύγιο που ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος, έστω κι αν οι αφίξεις υπολείπονται ακόμη σε διψήφιο ποσοστό έναντι του 2019.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα στη Μεσογείων

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονη για το τροχαίο με την παράσυρση της 21χρονης

Βαφειάς και Ευμορφίδης σε τηλεοπτικό ριάλιτι που βάζει startups στο μικροσκόπιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης