Το 51,4% των πλοίων που αγόρασαν οι Greeks είναι φορτηγά αξίας $2,7 δισ.

Το 51,4% των πλοίων που αγόρασαν οι Greeks είναι φορτηγά αξίας $2,7 δισ.

Ακολουθούν τα δεξαμενόπλοια σε ποσοστό 44,9% αξίας 2,5 δισ. Συνολικά οι Έλληνες μέσα στο 2022 έχουν δώσει 5,4 δισ. για την απόκτηση 247 μεταχειρισμένων πλοίων

155923
Οι Greeks συνεχίζουν δυναμικά τις επενδυτικές τους κινήσεις στην αγορά second hand (μεταχειρισμένων) πλοίων, λίγο πριν πέσει αυλαία για το 2022. Τα κεφάλαια που έχουν δώσει είναι 5,4 δισ. δολάρια για second hand (μεταχειρισμένα) πλοία, ενώ έχουν δεσμεύσει πάνω από 3 δισ. δολάρια σε ναυπηγικά συμβόλαια.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν αγοράσει 247 πλοίων, εκ των οποίων 127 είναι φορτηγά, αξίας 2,752 δισ. δολαρίων, 111 δεξαμενόπλοια, αξίας 2,560 δισ., τρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αξίας 55 εκατ., τρία υγραεριοφόρα, αξίας 9,1 εκατ. και τρία άλλης κατηγορίας.

Είναι εμφανής η προτίμησή τους στα φορτηγά πλοία που αποτελούν το 51,4% των συνολικών τους αγορών, παρά το γεγονός ότι η ναυλαγορά διορθώνει με τις αξίες των πλοίων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ακολουθούν τα δεξαμενόπλοια που «ζουν τον μήνα του μέλιτος» με αβέβαιες όμως προοπτικές.

Σύμφωνα με το data base της Allied Shipping Research, ακολουθούν οι Κινέζοι στη δεύτερη θέση με 3,269 δισ. δολάρια για 190 πλοία, εκ των οποίων 112 είναι φορτηγά, 55 δεξαμενόπλοια, δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πέντε υγραεριοφόρα.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερος ο 40χρονος που κατηγορήθηκε πως ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα γατάκι στη Θεσσαλονίκη

Ένταλμα σύλληψης για τον «Μιχάλη» για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

«Aρπαξαν την περιουσία της μητέρας μου με πλαστή διαθήκη» - Καταγγελία για την Κιβωτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης