Mega deal στην Αλεξανδρούπολη με το πρώτο υπεράκτιο αιολικό από τον όμιλο Κοπελούζου

Mega deal στην Αλεξανδρούπολη με το πρώτο υπεράκτιο αιολικό από τον όμιλο Κοπελούζου

«Κλείδωσαν» ισχυρές συμμαχίες μεταξύ κορυφαίων ελληνικών ομίλων για ανάπτυξη έως 600 MW – Στο νομό Λασιθίου, τη βόρεια Άνδρο και την Λήμνο οι επόμενοι στόχοι για off shore αιολικά

aioliko
Iσχυρές συμμαχίες μεταξύ ελληνικών ομίλων, μετοχικές ανακατατάξεις και αλλαγές συσχετισμών φέρνουν οι γιγαντιαίες επενδύσεις στα υπεράκτια αιολικά έργα, με τα οποία η κυβέρνηση γυρίζει μια νέα σελίδα στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Η αυλαία προβλέπεται να ανοίξει με το πρώτο πιλοτικό έργο στην Αλεξανδρούπολη συνολικής ισχύος έως 600MW, καθώς είναι η πρώτη περιοχή οργανωμένης ανάπτυξης που ορίζει ο πρόσφατος νόμος για τα υπεράκτια αιολικά.

Η πρόβλεψη αυτή δίνει προβάδισμα στον όμιλο Κοπελούζο στον οποίο έχει χορηγηθεί άδεια παραγωγής θαλάσσιου οικοπέδου ισχύος 216 MW από το 2012 στην περιοχή ενώ στο ίδιο σχήμα θα «κουμπώσουν» και άλλοι ισχυροί ελληνικοί όμιλοι που είτε είχαν ενδιαφερθεί πριν δέκα χρόνια για την ανάπτυξη αντίστοιχων έργων, είτε έχουν αποκτήσει ένα σοβαρό εκτόπισμα στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το τελευταίο διάστημα μέσω εξαγορών. Δύο εξ αυτών έχουν ήδη ανακοινώσει την από κοινού ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας και τα off shore αιολικά έρχονται να διευρύνουν αυτή την συμμαχία.

Την ίδια ώρα, ξεκινούν οι προετοιμασίες και για τα υπόλοιπα θαλάσσια αιολικά πρότζεκτ με τα οποία φλερτάρουν ανοικτά όλα τα διεθνή μεγαθήρια και ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί, με στόχο την υλοποίηση έργων συνολικής ισχύος 2,5GW που αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις συνολικού ύψους 6,3 δισ. ευρώ έως το 2030.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών το φονικό στη Νέα Σμύρνη - Ο εκτελεστής πυροβόλησε 5 φορές

Πιθανό «βήμα πίσω» από τον Ερντογάν υπό τη λαϊκή πίεση για την καταδίκη Ιμάμογλου

Market pass: Ποιοι «πάνε ταμείο», πότε και τι θα πάρουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης