Maran Tankers - «Antonis I. Angelicoussis»: Το πρώτο Dual Fuel VLCC δεξαμενόπλοιο

Μπορεί να καίει LNG ή αμμωνία και είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον VLCC με χαμηλές εκπομπές ρύπων που πλέει σήμερα στις θάλασσες

Το πρώτο δεξαμενόπλοιο VLCC που μπορεί να καίει LNG ή αμμωνία ενέταξε στον στόλο της η Maran Tankers Management, συμφερόντων της Μαρίας Ι. Αγγελικούση.

Όπως έγραψε το newmoney.gr στις αρχές της εβδομάδας, το πλοίο είναι εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο, ένα ακόμη πλοίο του ομίλου που έχει τον συντριπτικά μεγάλο αριθμό πλοίων του υπό ελληνική σημαία.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το πρώτο μας Dual Fuel VLCC, το Antonis I. Angelicoussis, στο στόλο της Maran Tankers Management.

Το πλοίο παραδόθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2023 από τη Samsung Heavy Industries (SHI) και ονομάστηκε προς τιμήν του ιδρυτή του Ομίλου μας, Αντώνη Ι. Αγγελικούση (1918-1989).

Έχει χωρητικότητα φορτίου 320.500 DWT και σχεδιάστηκε για να είναι τόσο εξαιρετικά αποδοτικό όσο και φιλικό προς το περιβάλλον – στην πραγματικότητα θα είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον VLCC με χαμηλές εκπομπές ρύπων που πλέει σήμερα στις θάλασσες!

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίας από το VLCC τις οποίες παρουσιάζει σήμερα το newmoney.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η αστυνομικός στο Τενεσί που απολύθηκε αφού έκανε σεξ με 6 συναδέλφους έχει τη στήριξη του συζύγου της

Η λίστα των Ελλήνων που προσκλήθηκαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ποιες τέσσερις περιοχές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr