Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό άνοιγμα στο επίπεδο των 990 μονάδων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό άνοιγμα στο επίπεδο των 990 μονάδων

To XA επιχειρεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία, «βλέποντας» πλέον και τις 1.000 μονάδες

xrimatistirio
Ανοδικά επιχειρεί να συνεχίσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε επιλεγμένες αγοραστικές κινήσεις, κάνοντας ακόμη ένα «βήμα» προς τον πολυπόθητο στόχο των 1.000 μονάδων. Κι αυτό, παρά τις εύλογες προσπάθειες κατοχύρωσης ενός μέρους των υψηλών κεκτημένων του Ιανουαρίου (άνω του +6%).

Οι μετοχές του ενεργειακού τομέα δείχνουν να ωφελούνται περισσότερο από την υποχώρηση του κόστους παραγωγής, με τις ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή να εμφανίζουν κέρδη άνω του 1%. Προς νέο ιστορικό υψηλό οδεύει και η Mytilineos (21,5 ευρώ), ενώ η ΕΧΑΕ συνεχίζει το ανοδικό κρεσέντο, υπερβαίνοντας και τα 3,5 ευρώ (υψηλό 7μήνου).

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει οριακή αύξηση κατά 0,14% και διαμορφώνεται στις 988,37 μονάδες, κερδίζοντας περίπου 1,5 μονάδα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης (987,01 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε τέσσερις μονάδες (από 988,24 έως 992,64 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές, καταγράφοντας επιφυλακτική άνοδο, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις οικονομικές προοπτικές – ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Κλείσιμο
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,2% στο άνοιγμα, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει 0,11% άνοδο στις 456,96 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής σημειώνουν άνοδο 1,2%, ενώ ο κλάδος χημικών υποχωρεί κατά 0,6%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με οριακή άνοδο 0,05%, ο γερμανικός DAX με μικρές απώλειες 0,09%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,06%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,10% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,65%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει την απόπειρα απαγωγής εργαζόμενης σε drive-through καφέ

«Τα ισόβια να είναι ισόβια για όλη τους τη ζωή» ζήτησαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Η 47χρονη τράβηξε βίντεο τον απαγχονισμό - «Την εξαπατούσε για 10 χρόνια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης