UBS: Η Ελλάδα θα εκπλήξει θετικά σε οικονομία – Θετική για ομόλογα και τράπεζες το 2023

UBS: Η Ελλάδα θα εκπλήξει θετικά σε οικονομία – Θετική για ομόλογα και τράπεζες το 2023

Οι παράγοντες που κάνουν πιο εποικοδομητικές τις προοπτικές για το τρέχον έτος

UBS
Η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να επαναλάβει τη θετική έκπληξη στην οικονομία της και το 2023, εκτιμά η UBS. Η ελβετική τράπεζα υποβαθμίζει την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ για πέρυσι στο 5% (έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 6,4%) αλλά αναθεωρεί την εκτίμησή της για την αύξηση του ΑΕΠ το 2023 σε 3% από 2,5% προηγουμένως.

«Αυτό που κάνει τώρα πιο εποικοδομητικές τις προοπτικές για το 2023 είναι οι καταναλωτές, ο προϋπολογισμός και η αναβάθμιση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη», εξηγεί η τράπεζα. Παρότι μειώνει την εκτίμηση για πέρυσι στο 5%, η UBS εξηγεί ότι αυτή η επίδοση εξακολουθεί να είναι 1% πάνω από εκεί που ήταν η εκτίμηση του consensus στις αρχές του 2022.

«Αυτό που κάνει αυτή την υπεραπόδοση της ανάπτυξης πραγματικά ξεχωριστή είναι ότι συνέβη, την ώρα που η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης υπολειπόταν του consensus στις αρχές του 2022 κατά 1,5%, δεδομένων των επιπτώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η άποψή μας είναι ότι το 2023 είναι πιθανό να είναι ακόμη ένα έτος όπου το consensus (η εκτίμηση του οποίου είναι στο 0,6% μόλις για φέτος) θα μπορούσε να αποδειχθεί υπερβολικά απαισιόδοξο», εξηγεί η UBS.

Η ελβετική τράπεζα βλέπει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που στηρίζουν τη συνεχιζόμενη αισιοδοξία για το 2023 στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αλλάζει ο εξωδικαστικός για χρέη σε τράπεζες, funds, Δημόσιο και Ταμεία

Όι υποψήφιοι Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στις εκλογές - Δείτε τα ονόματα

20 ονόματα βιαστών έδωσε η 12χρονη στον Κολωνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης