Societe Generale: Προτείνει νέο trade στα ελληνικά ομόλογα για να εκμεταλλευτεί πιθανή αναβάθμιση στις 21 Απριλίου

Η γαλλική τράπεζα εξηγεί ότι μια αναβάθμιση της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο - Ο ρόλος των βουλευτικών εκλογών

«Η αναβάθμιση από την S&P στις 21 Απριλίου συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο ράλι», εξηγεί η Societe Generale. Το πιο πιθανό χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση είναι το 4ο τρίμηνο φέτος ή το 1ο τρίμηνο του 2024, κατά την άποψή τους και αυτό θα ήταν περίπου ένα έτος μετά την τελευταία αναβάθμιση της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον μέσο ρυθμό της S&P και της Fitch από το 2015. Η SG ωστόσο εξηγεί ότι μια αναβάθμιση της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο.

«Επιπλέον, ενώ οι βουλευτικές εκλογές που ξεκινούν τον Μάιο είναι απίθανο να αντιστρέψουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά η αβεβαιότητα θα μπορούσε ακόμη να αποτρέψει τους οίκους αξιολόγησης από το να κινηθούν πολύ γρήγορα. Η αναθεώρηση του Απριλίου από τη S&P και η επανεξέταση του Ιουνίου από τη Fitch θα οδηγήσουν, ως εκ τούτου, κατά πάσα πιθανότητα στην αναθεώρηση των προοπτικών σε θετικές», εκτιμά η SG.

«Προτείναμε την αγορά των δεκαετών ομολόγων (10y GGB) έναντι των ιταλικών το Νοέμβριο του 2022 με βάση τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της Ελλάδας και μια πιθανή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα (IG) αξιολόγησης το 2023. Κλείσαμε το trade το Φεβρουάριο επειδή είχε αποδώσει πολύ καλά και η αναβάθμιση της Fitch τον Ιανουάριο δεν εξέπληξε τις αγορές. Αποφύγαμε την εκ νέου είσοδο τον Μάρτιο λόγω της αναταραχής στην πιστωτική αγορά μετά την κατάρρευση της SVB, ιδίως καθώς ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι πιο αδύναμος από τους αντίστοιχους των άλλων χωρών», συνεχίζει η γαλλική τράπεζα.

«Η S&P και η Fitch αξιολογούν την Ελλάδα σε ΒΒ+ σταθερό, μία βαθμίδα κάτω από το όριο IG. Καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη εξακολουθούν να είναι υποστηρικτικά, θεωρούμε ότι υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας να αναβαθμιστεί σε IG φέτος. Το τελευταίο World Economic Outlook του ΔΝΤ αναθεώρησε εκ νέου προς τα κάτω τις προβλέψεις για την Ελλάδα χρέους προς το ΑΕΠ της Ελλάδας, αναμένοντας τώρα ότι θα πέσει στο 160% το 2024, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2010», συνεχίζει η τράπεζα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το μυστήριο με τη διαρροή εγγράφων από το Πεντάγωνο και οι «παρενέργειες» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αποφυλακίστηκαν άπαντες πλην Καϊλή: Το στοιχείο – κλειδί για την αποφυλάκιση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή

Τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού έως την Κυριακή του Πάσχα από Meteo και ΕΜΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr