Συνεργασία του Ομίλου Αγγελικούση με την Chevron για τη μεταφορά αμμωνίας με δεξαμενόπλοια

«Στοχεύουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην προετοιμασία των βιομηχανιών μας για τη μετάβαση σε λειτουργίες με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε η Μαρία Αγγελικούση

Στην πρώτη γραμμή για την πράσινη μετάβαση της παγκόσμιας ναυτιλίας βρίσκεται ο όμιλος Αγγελικούση. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του ειδικού τμήματος ενεργειακής μετάβασης Green Ships, ο όμιλος και η εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης Chevron Corporation και πιο συγκεκριμένα μέσω της θυγατρικής της Chevron Shipping Company θα προχωρήσουν στην εκπόνηση κοινής μελέτης για να διερευνήσουν τη δυνατότητα μεταφοράς αμμωνίας με δεξαμενόπλοια, ενός πιθανού θαλάσσιου καυσίμου με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η αρχική μελέτη θα αξιολογήσει την αγορά μεταφοράς αμμωνίας, την υπάρχουσα υποδομή, τις πτυχές ασφάλειας της αμμωνίας, τις πιθανές απαιτήσεις πλοίων επόμενης γενιάς και ένα προκαταρκτικό σύστημα για τη μεταφορά αμμωνίας μεταξύ της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι μελλοντικές ευκαιρίες θα επικεντρωθούν σε πρόσθετες παγκόσμιες αγορές.

«Μέσω της συνεργασίας μας με τη ναυτιλιακή εταιρεία Chevron σε αυτή τη μελέτη, στοχεύουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην προετοιμασία των βιομηχανιών μας για τη μετάβαση σε λειτουργίες με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε η Μαρία Αγγελικούση, διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Αγγελικούση και προσέθεσε:

«Ο συνδυασμός της πολύχρονης εμπειρίας μας στη θαλάσσια μεταφορά υγρών και αερίων πηγών ενέργειας με την τεράστια εμπειρία της Chevron στον τομέα της ενέργειας παρέχει μια στέρεη βάση για το εγχείρημα αυτό».

Η αμμωνία είναι φορέας υδρογόνου και πιστεύεται ότι μπορεί να μειώσει την ένταση άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Μέσω της JSA, ο Όμιλος Αγγελικούση και η Chevron στοχεύουν να προωθήσουν την τεχνική και εμπορική σκοπιμότητα της αμμωνίας σε κλίμακα, ιδίως ως εξαγωγή για τις αγορές πετροχημικών, ενέργειας και κινητικότητας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Αγγελικούση σε αυτή τη μελέτη, να συμβάλουμε στην προώθηση της ενέργειας με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα σε κλίμακα και να προχωρήσουμε στη θαλάσσια μεταφορά αμμωνίας», δήλωσε ο Mark Ross, Πρόεδρος της Chevron Shipping Company. «Είμαι υπερήφανος για τη συνεργασία μεταξύ της Chevron Shipping, της Chevron New Energies και του ομίλου Angelicoussis και προσβλέπω στην προώθηση της προόδου προς τους στόχους μας για την ενεργειακή μετάβαση».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κινήσεις ενότητας για αυτοδυναμία από Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά

Δεν ταυτίζομαι με τα λεγόμενα και τα πιστεύω της μητέρας μου, λέει η Κατερίνα Στεφανίδη

Survivor All Star: Στα Μπλε η ελληνοτουρκική «μάχη» με... MVP Μαρτίκα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr