Société Générale: Υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας – Προσοχή στην πολιτική αβεβαιότητα

Για αποτελεσματική δημοσιονομική αντίδραση της χώρας κάνουν λόγο οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας - Τι «βλέπει» για την επενδυτική βαθμίδα

Η γαλλική τράπεζα Société Générale σε ειδικό report της για την ελληνική οικονομία (ημερομηνία έκδοσης στις 21 Απριλίου) και προ της αναβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s εκθειάζει τις καλύτερες επιδόσεις της χώρας σε σχέση με την υπόλοιπη Ζώνη του Ευρώ.

Η SocGen εξηγεί ότι η άνοδος του ΑΕΠ 6,5% υψηλότερα από το προ-πανδημίας επίπεδα, έναντι μόλις 2,5% για την Ευρωζώνη δείχνουν πόσο αποτελεσματική ήταν η δημοσιονομική αντίδραση της χώρας, πόσο αποτελεσματικές οι προηγούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ανάκαμψη του τουρισμού.

Το σημείο που εστιάζει είναι οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, οι οποίες σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές, θα γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής, το οποίο πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά κατακερματισμένο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η απερχόμενη Νέα Δημοκρατία προηγείται με περίπου 34% της πρόθεσης ψήφου, ακολουθούμενη στενά από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με 29% και το σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ με 11%. Αριθμητικά ή πολιτικά, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού (μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) θα είναι δύσκολος, παρόλο που τα κόμματα αυτά έχουν δεσμευτεί σε γενικές γραμμές για τις μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Τη σκότωσα για να την λυτρώσω, εκείνη μου το ζητούσε», λέει ο μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη

Μαφία αλά ελληνικά - Ο «Μανιάτης», τα 3 αδέρφια αστυνομικοί και οι 64 μαφιόζοι

Γιάννης Λύρας: Στα κρατητήρια ο πλαστικός χειρουργός μετά από άγριο καυγά με 92χρονη για τα κοινόχρηστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr