Γιώργος Προκοπίου: Η Dynacom έβαλε 10 παραγγελίες για ναυπηγήσεις δεξαμενόπλοιων LR2 αξίας $600 εκατ.

Γιώργος Προκοπίου: Η Dynacom έβαλε 10 παραγγελίες για ναυπηγήσεις δεξαμενόπλοιων LR2 αξίας $600 εκατ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers, η δραστηριότητα στα δεξαμενόπλοια ήταν πολύ έντονη τον Απρίλιο του 2023, με 35 συμβόλαια να έχουν υπογραφεί

prokopiou
Στην αγορά νεότευκτων πλοίων, ο κλάδος των δεξαμενόπλοιων προσπαθεί να επανέλθει έπειτα από μια μακρά περίοδο χαμηλών συμβολαίων για ναυπηγήσεις. Η δραστηριότητα ήταν πολύ έντονη τον Απρίλιο του 2023, με 35 συμβόλαια να έχουν υπογραφεί, που είναι ο υψηλότερος αριθμός συμβολαίων από τον Ιούνιο του 2021 σε μηνιαία βάση, όταν τα νέα συμβόλαια αντιστοιχούσαν σε 51.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers «το αποκορύφωμα αυτής της εβδομάδας ήταν η τεράστια παρτίδα 10 δεξαμενόπλοιων LR2 με εξοπλισμό Scrubber (με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα τέσσερα) που τοποθετήθηκε από την Dynacom στη ναυπηγική βιομηχανία DSIC Shanhaiguan Shipbuilding Industry σε τιμή άνω/κάτω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πλοίο, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στον αριθμό συμβάσεων του Απριλίου 2023» και προσθέτουν:

«Κατά το 4ο τρίμηνο του 2021 και το 1ο τρίμηνο του 2022, η δραστηριότητα των νεότευκτων πλοίων ήταν συγκρατημένη με τη σύναψη κατά μέσο όρο 8 παραγγελιών νεότευκτων πλοίων. Από τον Ιούνιο του 2022 παρατηρείται σταθερή αύξηση του αριθμού των δεξαμενόπλοιων που παραγγέλλονται ανά μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τους πρώτους 4 μήνες του 2023, έχουν υπογραφεί 98 συνολικά συμβόλαια δεξαμενόπλοιων, αριθμός υπερτριπλάσιος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς το κόμμα Κασιδιάρη οι εκλογές - Πού «βλέπουν» τους ψηφοφόρους του

Survivor All Star: Ισοψηφία έφερε δύο Μπλε στον τάκο - Δείτε βίντεο

Ποιος είναι ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας που γράφει τολμηρή ερωτική λογοτεχνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης