Σε ρότα ιδιωτικοποίησης οι τράπεζες με «πυξίδα» την πολιτική σταθερότητα

Λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης εκκινεί η διαδικασία αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες

Το «ταξίδι» προς την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους ξεκινούν οι τράπεζες, έχοντας ως σύμμαχο τον… ούριο άνεμο που πνέει στη χώρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι οποίες εξασφάλισαν την πολιτική συνέχεια και κατ’ επέκταση σταθερότητα που είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δόθηκε χθες, Τετάρτη, από τη Eurobank, η οποία προτείνει στους μετόχους της την επαναγορά του ποσοστού που το Ταμείο κατέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 1,10 ευρώ και 1,90 ευρώ/μετοχή. «Το διοικητικό συμβούλιο κρίνει ότι το εταιρικό συμφέρον επιβάλλει την επιστροφή σε μία καθαρά ιδιωτική μετοχική σύνθεση και την παύση των ιδιαίτερων δικαιωμάτων του Ταμείου στην εταιρεία.

Ως εκ τούτου, το δ.σ. θεωρεί πως το υπερισχύον εταιρικό συμφέρον δικαιολογεί την επαναγορά μόνο από το Ταμείο και όχι από όλους τους μετόχους κατ’ αναλογία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα προς τους μετόχους, οι οποίοι θα κληθούν να υπερψηφίσουν την πρόταση επαναγοράς στην επικείμενη γενική συνέλευση της τράπεζας (σ.σ. στις 20 του ερχόμενου μήνα), προσθέτοντας πως αυτή «εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εταιρικό συμφέρον».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «κάθαρσης» σε στρατό και σώματα ασφαλείας ξεκίνησε ο Πούτιν μετά την ανταρσία

Πρώτη ματιά μέσα στον «υγρό τάφο» του Titan


Μεσημεριανές μπόρες με... 35άρια - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr