Σε πτώση το ελβετικό χρηματιστήριο

Σε πτώση το ελβετικό χρηματιστήριο

Το χρηματιστήριο της Ζυρίχης, το οποίο ήλπιζε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά του ακριβού ελβετικού φράγκου, βρίσκεται σε πτώση από τις πρώτες συναλλαγές....

Σε πτώση το ελβετικό χρηματιστήριο

Το χρηματιστήριο της Ζυρίχης, το οποίο ήλπιζε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά του ακριβού ελβετικού φράγκου, βρίσκεται σε πτώση από τις πρώτες συναλλαγές.

"Η αγορά είναι απογοητευμένη, περίμενε ένα ασθενέστερο (ελβετικό) φράγκο, πράγμα που θα ήταν καλύτερο για την οικονομία, και τώρα το φράγκο ανεβαίνει, διότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα θεωρούνται ανεπαρκή", δήλωσε πηγή του ελβετικού χρηματιστηρίου.

Κλείσιμο

Μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών , ο δείκτης SMI του χρηματιστηρίου της Ζυρίχης βρισκόταν στο -1,44% (5.296,12 μονάδες).

Η ισοτιμία των ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου εξακολουθεί να πέφτει, με μία υποχώρηση κατά 1,17%, στο 1,1331 φράγκο ανά ευρώ.

Την ώρα του ανοίγματος του χρηματιστηρίου της Ζυρίχης, η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε τη σημαντική αύξηση της ρευστότητας στις αγορές συναλλάγματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης