Οι κολοσσοί της Μέσης Ανατολής τροφοδοτούν κύμα εξαγορών μέσω επενδύσεων $50 δισ.

Οι κρατικές επιχειρήσεις των κρατών της Μέσης Ανατολής προσπαθούν να διαφοροποιήσουν την οικονομία της περιοχής αλλά και να τονώσουν την διεθνή επιρροή των βασιλείων μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων

Tα πλούσια σε πετρέλαιο βασίλεια του Περσικού Κόλπου προχωρούν στη σύναψη περισσότερων διεθνών deals μέσω κρατικών εταιρειών αντί μέσω των κρατικών επενδυτικών ταμείων της περιοχής, προσπαθώντας να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους και να ενισχύσουν την παγκόσμια επιρροή τους.

Εκτός από τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στα κράτη αυτά, οι κρατικές εταιρείες των ΗΑΕ και της Σαουδικής Αραβίας, πολλές εκ των οποίων υποστηρίζονται και από τα ταμεία πλούτου, έχουν λάβει μέρος σε deals αξίας τουλάχιστον $50 δισ. φέτος, από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, μέχρι αυτούς του gaming και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αν και οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να συνεχιστούν, το μεγαλύτερο μέρος των στρατηγικών συμφωνιών αναμένεται να γίνουν μέσω των μεγαλύτερων κολοσσών της περιοχής, όπως Masdar, Emirates Telecommunications Group και Saudi Aramco.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon για τη δολοφονία του Αντώνη

Πώς οι έφηβοι έγιναν λάτρεις της ακριβής κατανάλωσης - Οι 10 μάρκες που έγιναν σύμβολα

Βίντεο: Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών - Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr