ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Στα €276 εκατ. το ύψος της έκτακτης εισφοράς για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Στα €276 εκατ. το ύψος της έκτακτης εισφοράς για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Σε 11μηνη βάση ο υπολογισμός έως τον Ιούνιο του 2023 - Τι προβλέπει η εισήγηση της ΡΑΑΕΥ για τα υπερκέρδη του κλάδου - Έρχεται η ΚΥΑ που θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό

ilektriko
Να «ξεκλειδώσει», τη φορολόγηση των υπερκερδών στη λιανική αγορά ρεύματος, σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, προχωρώντας στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης, με την οποία θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής της έκτακτης εισφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Τρίτη το απόγευμα, βρίσκεται στο γραφείο της υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, η εισήγηση της ΡΑΑΕΥ για το ύψος των υπερκερδών. Η ρυθμιστική αρχή έχει προχωρήσει σε δύο διαφορετικούς υπολογισμούς με ελάχιστες αποκλίσεις ως προς το αποτέλεσμα.

Στον πρώτο υπολογισμό, τα υπερκέρδη επιμερίζονται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους: Η πρώτη, είναι για το πεντάμηνο από τον Αύγουστο του 2022 που τέθηκε σε εφαρμογή η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και η μηνιαία πρόβλεψη τιμών με την οποία τιμολογείται το ρεύμα, μέχρι και το Δεκέμβριο του 2022. Η δεύτερη περίοδος υπολογισμού, περιλαμβάνει το τρίμηνο Γενάρη έως Μάρτιο του 2023 επεκτείνοντας την εφαρμογή του μέτρου και στην τρέχουσα χρονιά και η τρίτη αφορά τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο του 2023.

Οι μήνες αυτοί αθροίζουν υπερκέρδη ύψους €276 εκατομμυρίων. Το ποσό αναπροσαρμόζεται ελαφρώς προς τα κάτω στα 250 εκατομμύρια κατά τον υπολογισμό των συγκυριακών κερδών σε 11μηνη βάση που έκανε η ρυθμιστική αρχή (Αύγουστο 2022-Ιούνιο 2023).

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: «Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα - Έφτασαν 7.000 μέσα σε 24 ώρες, βοήθεια ζητά η Μελόνι

Ισπανικά ΜΜΕ: Πιθανό να επιστρέψει στην Ελλάδα η 85χρονη πρώην βασίλισσα Σοφία μετά από 61 χρόνια

Καρέ καρέ η συνάντηση Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν: Μεγαλομανία, διαστημική τεχνολογία και υποσχέσεις για πυρομαχικά και τρόφιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης