Ρεύμα: «Ηλεκτροσόκ» με αύξηση κατά 48% σε μια μέρα

Στα 110 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα Τετάρτη στη χονδρική με το φυσικό αέριο να παίρνει τη σκυτάλη από τις ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα

ilektriko
Εκτίναξη της τιμής του ρεύματος σημειώνεται σήμερα Τετάρτη στη χονδρεμπορική αγορά στη χώρα μας, καθώς η μεγαβατώρα ανέβηκε κατά 48% μέσα σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η τιμή της μεγαβατώρας διαμορφώνεται στα 109,69 ευρώ έναντι 74,14 ευρώ/MWh που ήταν χθες Τρίτη, καταγράφοντας αύξηση κατά 35,55 ευρώ (47,96%). Όσον αφορά τη διακύμανση της τιμής η χαμηλότερη για σήμερα είναι στα 53,78 ευρώ/MWh (έναντι μόλις 1,34 ευρώ/MWh χθες) και η υψηλότερη στα 257,13 ευρώ/MWh (έναντι 174,99 ευρώ/MWh χθες).

Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι η σημερινή τιμή, παρά την αύξηση είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις 14-15 Σεπτεμβρίου που κινήθηκε στα 115-116 ευρώ/MWh.

Η εκτίναξη αυτή ωστόσο εντός ενός 24ώρου προφανώς αποδίδεται στην ανατροπή που σημειώθηκε στο ενεργειακό μίγμα, με το φυσικό αέριο να παίρνει τη σκυτάλη από τις ΑΠΕ, βάζοντας τέρμα στο «πράσινο» σερί των τελευταίων ημερών.

Κλείσιμο
Ειδικότερα για σήμερα στο ενεργειακό μίγμα το φυσικό αέριο κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό 37,43%, με τις ΑΠΕ να ακολουθούν με 29,23% και να έπονται οι εισαγωγές με 16,40%, τα υδροηλεκτρικά με 7,38% και ο λιγνίτης με 7,01%. Μόλις χθες οι ΑΠΕ οδηγούσαν την κούρσα με ποσοστό 45,35%, με το φυσικό αέριο να έρχεται δεύτερο με ποσοστό 29,19%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα

Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο Τούρκοι που πέταξαν drone πάνω από τη βάση του Ναυτικού στον Πόρο

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανακατασκευή των Επειγόντων του Θριάσιου Νοσοκομείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης