Société Générale: H S&P θα δώσει το investment grade στην Ελλάδα σήμερα

Société Générale: H S&P θα δώσει το investment grade στην Ελλάδα σήμερα

Τι εκτιμά ο γαλλικός οίκος - Την επενδυτική βαθμίδα περιμένει απόψε και η κυβέρνηση

Societe Generale: Το «καυτό» τρίμηνο της ελληνικής κυβέρνησης

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακτήσει την επενδυτική της βαθμίδα, προβλέπει η γαλλική τράπεζα Société Générale. Η γαλλική τράπεζα θεωρεί ότι όχι μόνο στη σημερινή αξιολόγηση, η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί αλλά αναμένει ότι θετική εξέλιξη για το ελληνικό χρέος και την 1η Δεκεμβρίου από τη Fitch.

«Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για την S&P να αναβαθμίσει επιτέλους την Ελλάδα σε BBB- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές. Η χώρα έχει εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική θέση έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2016. Με δάνεια χαμηλού κόστους από την ΕΕ, τα επιτόκια και οι πληρωμές της χώρας είναι χαμηλότερες από αυτές της Ιταλίας, παρά τον υψηλό δείκτη χρέους της Ελλάδας προς το ΑΕΠ.

Οι εκλογές και η νίκη της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας έχουν σχεδόν εξασφαλίσει τη συνέχεια της πολιτικής και η αξιολόγηση αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας έχει τιμολογηθεί από τότε. Με το 10ετές ελληνικό κρατικό ομόλογο να διαπραγματεύεται ήδη κατά 42 μ.β. λιγότερες από το ιταλικό κρατικό δεκαετές ομόλογο, πιστεύουμε ότι υπάρχουν σχετικά λίγες δυνατότητες για περαιτέρω ράλι», εκτιμά η τράπεζα.

Αντίθετα, ο γαλλικός οίκος περιμένει πιθανή αρνητική προοπτική για την Ιταλία από την S&P. «Ήταν μια πολυάσχολη εβδομάδα για τον οίκο αξιολόγησης επί των σημαντικότερων ευρωπαϊκών κρατικών χωρών. Την Παρασκευή, αναμένουμε ότι η S&P θα ανακοινώσει δύο αλλαγές στις αξιολογήσεις της: αρνητική προοπτική για την Ιταλία και αναβάθμιση της Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αρνούμαι να αφήσω τη Χαμάς και τον Πούτιν να νικήσουν, λέει ο Μπάιντεν - Στηρίζει το Ισραήλ με 14 δισ. δολάρια

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση Washington Post: Πώς η Χαμάς έβγαλε νοκ άουτ τον Νετανιάχου - Μήπως τελικά κερδίζει;

«Kanesex»: Τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του αστυνομικού που συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης