Bloomberg: Η ΕΚΤ έτοιμη να πατήσει από την Αθήνα το «pause» στις αυξήσεις επιτοκίων

Bloomberg: Η ΕΚΤ έτοιμη να πατήσει από την Αθήνα το «pause» στις αυξήσεις επιτοκίων

Υπό τη σκιά της Ακρόπολης οι αποφάσεις της ΕΚΤ για επιτόκια και ομόλογα - Τι δείχνει η έρευνα ανάμεσα σε 59 αναλυτές - Αναμένεται «σήμα» και για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων PEPP

stournaras-lagarde
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να διατηρήσει τα επιτόκια σε σταθερά για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η άνευ προηγουμένου εκστρατεία σύσφιγξης συμβάλλει στη μείωση του πληθωρισμού.

Έπειτα από δέκα διαδοχικές αυξήσεις, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα διατηρήσουν σήμερα το επιτόκιο καταθέσεων στο 4%, σύμφωνα και με τους 59 αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg.

Η παύση θα ακολουθήσει την περαιτέρω επιβράδυνση των δύο κύριων δεικτών τιμών της Ευρωζώνης και την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών για τα 20 κράτη μέλη, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο ύφεσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς ο ακριβότερος δανεισμός συμπιέζει τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν διαμηνύσει ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει αυξημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2%. Ενώ αρκετοί προειδοποιούν για περαιτέρω νομισματική σύσφιγξη σε περίπτωση που η ένταση στη Μέση Ανατολή μεταφερθεί στις τιμές της ενέργειας, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστούν μειώσεις των επιτοκίων πριν από το επόμενο φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν το σημερινό Εκτελεστικό Γραφείο - Τι συζήτησαν οι ομάδες Αχτσιόγλου, Παππά

Κυριαρχία της ΝΔ στη δημοσκόπηση της GPO - «Nτέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

«Διμέτωπος» Ισραήλ με Ερντογάν και Γκουτέρες - Αποφασισμένος ο Νετανιάχου για χερσαία εισβολή στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης