Θεόδωρος Κόντες: Ούριος άνεμος για τον θαλάσσιο τουρισμό

Θεόδωρος Κόντες: Ούριος άνεμος για τον θαλάσσιο τουρισμό

Το 2023 αποδείχθηκε μια πολύ καλή χρονιά τόσο για την κρουαζιέρα όσο και για το yachting - Είναι όμως πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υποδομών στις μαρίνες και τα λιμάνια - και ειδικά στον Πειραιά

marina
Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένας ακόμη κλάδος της θαλάσσιας βιομηχανίας όπου η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ακολουθώντας τα χνάρια της εμπορικής ναυτιλίας – τόσο στην κρουαζιέρα όσο και στο yachting. Το 2023 αποδεικνύεται μία ακόμη πολύ καλή χρονιά. Ωστόσο, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Οι ελλείψεις θέσεων σε μαρίνες, η ανάγκη αναβάθμισης των εγκαταστάσεων λόγω των υπερσύγχρονων yachts, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται -μεταξύ αυτών και τα υβριδικά-, αλλά και ο ρόλος του λιμανιού του Πειραιά στο μέλλον είναι θέματα που απασχολούν τον ευρύτερο κλάδο. Στο μεταξύ οι εταιρείες κρουαζιέρας αναδιπλώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την έναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών συγκρούσεων. Ακυρώνουν τις προσεγγίσεις τους και αναπληρώνουν τα κενά στα δρομολόγιά τους επιλέγοντας ελληνικούς προορισμούς.

Τα στοιχεία που παραθέτει μέσω του «business stories» ο Θεόδωρος Κόντες, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας και διευθυντής της Majestic International Cruises, είναι εντυπωσιακά και αποτυπώνουν με ξεκάθαρο τρόπο την πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η Άννα Βίσση μιλάει για την απεξάρτηση της κόρης της, Σοφίας: «Πάλεψε με έναν δαίμονα»


Ο «διπλός» Γιάννης δεν ήταν αρκετός για τους Μπακς, ήττα από τους Χοκς με 127-110 - Δείτε βίντεο


Σποραδικές βροχές σήμερα στα ανατολικά και νότια - Η πρόγνωση της εβδομάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης